Afbeelding
SPORTER VAN DE WEEK

TOGB-voetballer Jordan Weegman

Algemeen 1 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Hoe gaat TOGB Tim van Rheenen van het scoren af houden? Die vraag werd vorige week in deze rubriek gesteld. De spits van Oliveo had dit seizoen al zestien keer doel getroffen en dus waren ze bij TOGB beducht voor de man die vorig jaar nog bij TOGB speelde.

Het interview met Tim in de krant van vorige week hing in de kleedkamer van TOGB, zo vertelde de linksbenige centrale verdediger Jordan Weegman (18) zondag na de wedstrijd waarin TOGB drie keer had gescoord en Oliveo nul keer. In de stromende regen bleef Tim van Rheenen zondag dus droog staan.

Natuurlijk had trainer Ronald Ermes vooraf de nodige aandacht besteed aan het bestrijden van de spits van Oliveo die zelf al had voorspeld dat hij zou moeten opboksen tegen Gabri Urbanus en Jordan Weegman die hij een jaar of negen geleden nog in de klas heeft gehad op basisschool De Bonte Tol. Een geweldige meester, aldus Jordan over Tim.

Jordan terug naar het voetbal: “We hadden vooraf afgesproken dat bij hoge ballen Gabri het duel zou aangaan en dat ik rugdekking zou geven. Die keren dat dit nodig was, is dat goed gelukt. Eigenlijk is Oliveo er zondag niet echt aan te pas gekomen en dat kwam vooral omdat wij negentig minuten lang heel scherp zijn gebleven. Misschien had Oliveo wat hoger druk moeten zetten. Nu konden we vrij rustig opbouwen.”

Bovenaan
Bij TOGB willen ze er niet te makkelijk over denken: “We staan bovenaan en hebben heel wat punten voor op nummer 2 en toch spelen we iedere wedstrijd met het idee dat we er nog lang niet zijn. We spelen van wedstrijd tot wedstrijd. Vorige week verloren we bij Wippolder twee punten, omdat zij best een goed team hebben en omdat het publiek behoorlijk vijandig was daar. Vandaag wisten we dat we van de eerste tot de laatste minuut super geconcentreerd moesten zijn. We stonden bij de rust dan wel met 2-0 voor, maar Oliveo is een week geleden na een 2-0 achterstand toch nog met een 2-4 overwinning van het veld gestapt.”

In de slotfase viel de 3-0 en dus was het weer feest in de kleedkamer en in de kantine van TOGB. Na afloop vertelde Jordan dat hij al een jaar of zes met veel plezier bij de Berkelse club speelt. Hij is eigenlijk nog tweedejaars A-speler. In de jeugd speelde hij bijna altijd linksback maar trainer Ronald Ermes heeft hem centraal in de defensie geposteerd.

“Ik ben redelijk snel, kan behoorlijk goed verdedigen en probeer van achteruit ook opbouwend mijn werk te doen”, aldus Jordan die zijn voetballoopbaan bij Haaglandia in Rijswijk begon en daarna vijf jaar bij DSVP in Pijnacker speelde. Toen nog als middenvelder en aanvaller.

Pijnacker
Met zijn ouders Steven en Sandy woont Jordan in Pijnacker; eerst in de wijk Tolhek en op dit moment in Keijzershof in Pijnacker-Zuid. Hij is dus net zo snel bij TOGB als bij DSVP of Oliveo. Er spelen overigens drie Pijnackernaren in de hoofdmacht van TOGB: ook Ian Bakker en Jay Zandbergen.

“Ik kom nog veel bij DSVP, omdat veel jongens met wie ik vroeger voetbalde daar nog spelen. Michel van der Elst is een vriend van mij en die speelt nu in het eerste van DSVP. Natuurlijk is DSVP ook een leuke club, maar bij TOGB is het allemaal iets serieuzer en prestatiegerichter. Daar voel ik me wel bij thuis. Ik wil in het voetballen het hoogste bereiken en neem een voorbeeld aan mijn neef Denzil Dumfries die een aantal jaren geleden nog bij de amateurs speelde en in het Nederlands elftal zit. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik ook die weg zal gaan, maar je weet het nooit. Ik doe mij uiterste best.”

In het dagelijks leven doet Jordan de opleiding Sport & Bewegen met als specialisatie Gezondheid. Hij wil graag iets gaan doen op het gebied van sport, voeding en leefstijl. Wat dat precies is of wordt, dat ziet hij nog wel. Jordan kijkt niet te ver vooruit. Dat doet hij qua voetbal ook niet.

“Zondag spelen we bij VFC. Thuis hebben we eenvoudig gewonnen maar dat zegt niets. Iedere wedstrijd is weer iets totaal nieuws. We zullen net als vandaag weer heel geconcentreerd moeten spelen en geen moment verslappen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant