Afbeelding
Foto: PR

Soccer Boys-keeper Mark Heintjes

Sport 141 keer gelezen

Soccer Boys werd onlangs glansrijk kampioen in de 3e klasse zaterdag met onder de ‘deklat’ Bleiswijker Mark Heintjes. Hij is een echte clubman die bijna zijn hele leven bij Soccer Boys speelt. Hij begon als veldspeler maar in de E zei de trainer tegen hem: als jij in de selectie wilt blijven, kun je beter keeper worden. Zo gezegd zo gedaan. Mark ontwikkelde zich tot een doelman die ook nog heel behoorlijk kan mee voetballen.

Het afgelopen seizoen was het nodig om een beetje ver van het eigen doel te keepen. Soccer Boys was na de degradatie uit de 2e klasse dit seizoen zo oppermachtig dat alle tegenstanders er aan gingen. Na 24 wedstrijden staat de club 21 punten voor op nummer 2 en heeft men 64 van de maximaal 72 haalbare punten in de wacht gesleept. “We hebben 21 keer gewonnen, twee keer verloren en één keer gelijkgespeeld tot nu toe”, aldus Mark die toch nog 26 keer de bal uit het net heeft moeten vissen. Gezien de overmacht is het aantal tegentreffers best nog aardig hoog. “Dat komt omdat we het als team na het behalen van het kampioenschap wat te licht hebben opgenomen. De echte scherpte was een beetje weg met als gevolg dat we twee wedstrijden pas in de blessuretijd hebben gewonnen. Pas wonnen we van WDS met 5-4 in de 94ste minuut en van Koudekerk wonnen we met 4-3 door in de 92ste minuut pas de winnende treffer te maken. We houden het er maar op dat we de laatste wedstrijden vooral spelen om de fans zo goed mogelijk te vermaken.”

Mark praat er gelukkig erg luchtig over. Hij kijkt al een beetje uit naar het volgende seizoen in de 2e klasse die gemiddeld een stuk sterker is dan de 3e. Met ongeveer dezelfde selectie degradeerden de Soccer Boys vorig jaar uit de 2e klasse en worden ze dit jaar onbedreigd kampioen. Dat zegt al veel. “We moeten er voor zorgen dat we niet meteen weer terugzakken naar de 3e klasse. Ik verwacht dat we grotendeels met dezelfde selectie aan het nieuwe seizoen gaan beginnen. Soccer Boys is geen club om mensen van buitenaf aan te trekken. Dat is denk ik ook de kracht van deze club. En dat maakt deze vereniging ook zo gezellig: iedereen kent elkaar. Positief is wel dat Dave van der Steen terugkomt. Dit is een heel goede speler die de laatste jaren bij verschillende clubs zoals als Xerxes en Capelle in de top van het amateurvoetbal heeft gespeeld. Als hij niet te blessuregevoelig is, kunnen we heel veel plezier gaan beleven aan Dave. Het is ook nog eens een heel goede vriend en leeftijdgenoot van mij”, aldus Mark die 27 jaar is sinds enkele jaren de vaste keeper van Soccer Boys 1 is.

Hij voegt er aan toe dat de selectie komend seizoen ook versterking krijgt vanuit de A-jeugd. De laatste wedstrijden hebben al wat talenten uit de A1 en ook uit het tweede team meegespeeld met het eerste. Robert Linthorst zal weer de trainer zijn. Hij is al vele jaren trainer bij de club en vanuit de junioren doorgegroeid naar de senioren. Voor Mark Heintjes geldt hetzelfde: “Toen ik vanuit de A naar de senioren ging heb ik eerst een aantal seizoenen in het tweede gekeept en zat ik bij het eerste op de bank. Steven van Aalst was toen onbetwist de eerste keeper. Hij heeft zeker tien seizoenen in het eerste gekeept. Toen hij er mee stopte, was ik de beoogde opvolger en gelukkig gaat het goed. Ik heb het naar mijn zin en wil best nog een paar jaar blijven doorgaan als keeper van Soccer Boys 1.”

Mark hoopt dat hij volgend seizoen mooie derby’s kan spelen tegen BVCB en CVV Berkel. “BVCB zou best wel eens kampioen kunnen worden en promoveren naar de 1e klasse. CVV Berkel maakt nog kans op een periodetitel, maar ik zie niet zo snel allebei deze clubs promoveren. Dus minimaal één Lansingerlandderby moet er in zitten.”

Natuurlijk is voetballen cq keepen voor Mark puur een hobby. Hij verdient zijn dagelijkse brood met zijn werk als groente-inkoper bij de handelsorganisatie Haluco. “Het is heel dynamisch werk omdat de handel voortdurend wordt beïnvloed door het weer, het aanbod vanuit het buitenland, vakanties, enzovoort. Ik heb het heel goed naar mijn zin bij het werk”, aldus Mark Heintjes die tot slot vertelt dat hij vorig jaar december in het huwelijk is getreden met Dionne. Zij voetbalt zelf niet maar zij is wel onbetwist zijn grootste supporter die als het even kan bij de wedstrijden komt kijken!

Foto: Soccer Boys is ver voor het einde van de competitie glansrijk kampioen geworden. Onderaan derde van rechts met groene broek en groene kousen keeper Mark Heintjes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant