Rob Gieben is een ervaren oefenmeester en werkte voor onder meer Schipluiden, Alphense Boys en Scheveningen.
Rob Gieben is een ervaren oefenmeester en werkte voor onder meer Schipluiden, Alphense Boys en Scheveningen. Foto: Martijn Mastenbroek

Rob Gieben volgt Jan Everse op als hoofdtrainer van BVCB

Sport 74 keer gelezen

Bergschenhoek - Rob Gieben volgt na dit voetbalseizoen Jan Everse op als hoofdtrainer bij BVCB. De ervaren Haagse oefenmeester (56) werkte eerder onder meer bij HBC, DSS, Schipluiden, Quick, Utrecht, Ajaccio, Lierse, Alphense Boys, Scheveningen, Graaf Willem II-VAC en DONK.

Wat is er voor jou aantrekkelijk aan deze club?
“Ik heb BVCB altijd een sympathieke club gevonden. Ik maak normaliter mijn keuze op basis van ongeveer zeven aspecten. De ‘klik’ die ik met de mensen heb, de ambitie van de club, de organisatie, de faciliteiten, de accommodatie en de kwaliteit van de spelersgroep. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat de intentie van de manier van spelen van de club/spelersgroep overeenkomt met die van de trainer. BVCB heeft een prima ploeg, zit goed in elkaar en speelt onder leiding van de huidige trainer Jan Everse verzorgd aantrekkelijk voetbal.”

Je bent inmiddels ook begonnen als hoofd opleidingen blijf je dit volgend seizoen ook doen?
In principe niet. Binnen de organisatie hebben er wat veranderingen plaatsgevonden waardoor er een vacature is ontstaan voor de functie van Hoofd opleidingen. Nu ik ‘vrij’ ben en jaren als Hoofd opleidingen heb gewerkt, kan ik de komende maanden de club helpen om deze vacature in te vullen.”

Begin je volgend seizoen het liefst in de eerste of de tweede klasse?
“Als sportman wil je altijd zo hoog mogelijk spelen. Ik heb BVCB 1 en 2 enkele keren zien spelen en beide teams kunnen een niveau hoger zeker aan. Zoals er tussen de 3e en de 2e klasse een groot verschil zit, is dat tussen de 2e en de 1e klasse ook. Niet alleen op het veld maar ook buiten het veld, dus binnen de gehele organisatie zal je moet groeien naar een hoger niveau. Dat moet ook de ambitie zijn. Aken en Keulen zijn ook niet in één dag gebouwd, dus een gestaagde groei zou mijn advies zijn en door elk jaar stapjes te maken binnen de diverse geledingen van de club, kan BVCB over een x-aantal jaar doorgroeien naar een hoog niveau binnen het zaterdagvoetbal.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant