Afbeelding

Nieuwe datum voor Halve Marathon Oostland

Sport 541 keer gelezen

Vanwege de warmte ging twee weken geleden een streep door de Halve Marathon Oostland. Toch is de organisatie niet stil gaan zitten. In overleg met de twee betrokken gemeenten is een nieuwe datum gevonden: zondag 29 oktober.

Tijdens het overleg passeren diverse randvoorwaarden de revue. Van de beschikbaarheid van EHBO’ers en verkeersregelaars tot het regelen van hekken. Het team is hartstikke blij met de nieuwe datum. “Nu zijn alle maanden van voorbereiding niet voor niets geweest”, aldus voorzitter Karin de Croon. “Niet alleen vinden we dat we alle betrokken partijen een alternatief moeten bieden, we willen ook echt graag ons evenement organiseren. Bovendien kregen we heel veel warme reacties van lopers en sponsoren die echt hopen dat we een doorstart kunnen maken. En daar doen we het voor.” De reacties op de nieuwe datum zijn dan ook zeer positief, zegt de voorzitter. 

Nadat we de datum bekend maakte, werden we overspoeld met enthousiaste reacties. En vanwege de overgang naar wintertijd dat weekend, kunnen de lopers extra uitgerust aan de start verschijnen.” Het programma blijft nagenoeg hetzelfde. Alle afstanden kunnen die dag weer gelopen worden. Alle inschrijvingen worden automatisch naar de nieuwe datum verzet. En lopers die nog niet ingeschreven stonden, kunnen zich nu weer aanmelden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant