Michael de Rooy verdubbelt op miraculeuze wijze de Hoekse voorsprong. (foto: Ronald Kroos)
Michael de Rooy verdubbelt op miraculeuze wijze de Hoekse voorsprong. (foto: Ronald Kroos)

Eersteklasser BVCB en tweedeklasser CVV Berkel dwingen nacompetitie af

Sport 538 keer gelezen

Lansingerland - Eersteklasser BVCB weet inmiddels of de nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie een vervolg krijgt. Gisteravond stond de eerste wedstrijd op het programma in Rotterdam tegen competitiegenoot Xerxes DZB. Mocht het duel in de Maasstad volgens plan van BVCB zijn verlopen, dan is RVVH zaterdag in Ridderkerk de volgende opgave voor de ploeg van trainer Dick Boereboom.

Voor tweedeklasser Berkel heeft het reguliere seizoen ook een verlenging opgeleverd na de 3-1 winst op CWO door treffers van Vincent Hoogervorst, Emiel van der Breggen en Freek van der Velden. Op sportpark Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel is Nieuwerkerk zaterdag gastheer. De aftrap is om 14:30 uur.

Derdeklasser Soccer Boys is uitgespeeld en sloot het seizoen met 2-2 af tegen SV Chatlois, dat na de rust de 2-1 achterstand wegwerkte. Raymond Schenk en Nick Nieuwlaat scoorden voor de thuisclub.
Derdedivisionist TOGB verloor kansloos bij Quick met 4-1 in de laatste wedstrijd onder trainer Mark Schuur, die kan terugkijken op een glansrijke periode bij TOGB. ,,Met een zeer goed en trots gevoel kijk ik terug op de tijd bij TOGB. Dat wij met z’n allen de afgelopen twee seizoenen iets moois hebben neergezet. TOGB is een mooie club, waarbij er een duidelijke visie is met betrekking tot het spelen met eigen opgeleide jeugd in het eerste elftal. Wij als staf hebben daar naar mijn mening, alles uitgehaald om zo goed mogelijk te presteren op hoofdklasse- en derde divisie niveau. Daarnaast ben ik heel dankbaar dat ik heb samen mogen werken met mensen als Glenn den Uijl, Roland Bergkamp, Pim Doesburg, Sander den Uijl, John van den Baard, Laura Dogterom en Izaak Havenaar. Als staf hebben we er alles aan gedaan om vers bloed toe te voegen aan de groep, om zo weer een volgende stap te kunnen zetten. De spelersgroep die blijft heeft nu twee seizoenen ervaring opgedaan met een kampioenschap in de Hoofdklasse en een prima debuut in de derde divisie. Hun rugzak is hiermee qua ervaring verder gevuld. Ik hoop en vertrouw dat ze daar gebruik van zullen maken in het komende seizoen.”

Op Hanenburg verzilverde Dean Zandbergen een strafschop en haalde zo zijn eigen doelstelling. Aan het begin de competite zette Zandbergen in op 20 treffers. Dit werd exact gehaald met 11 doelpunten op het eigen sportpark en 9 treffers in een uitbeurt. Zandbergen verdeelde zijn productie over 11 verschillende wedstrijden. Zandbergen speelt volgend seizoen voor Sparta in het beloftenteam in de tweede divisie.

BVCB heeft de technische staf voor 2023-2024 rond. Assistent-trainer Rob Lexmond wordt opgevolgd door Winston Faerber en Selim Sinar heeft als opvolger van Orlando de Klerk BVCB O23 onder zijn hoede.
Het scoreverloop bij BVCB-Rijsoord 4-1 (2-0): 1-0 Coen Barg, 2-0 Michael de Rooy, 3-1 en 4-1 Rob Vrijenhoek.

Uit de krant

Uit de krant