Mark Luns (derde van rechts) wordt gefeliciteerd na het maken van een strafcorner tegen Alphen. Deze zondag maakte hij er ook 2 uit strafcorners tegen Xenios (Foto: Erik van Dort)
Mark Luns (derde van rechts) wordt gefeliciteerd na het maken van een strafcorner tegen Alphen. Deze zondag maakte hij er ook 2 uit strafcorners tegen Xenios (Foto: Erik van Dort) Erik van Dort

HBR Heren 1 gaat strijdend ten onder

Sport 296 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - HBR Heren 1 maakte het aan het eind van de wedstrijd nog spannend, maar verloor toch van koploper Xenios. Het gevaar voor play-outs is daarmee nog zeer reëel, hoewel de concurrentie gelukkig ook punten liet liggen. Dames 1 won zoals verwacht van het laag geklasseerde Dordrecht dankzij doelpunten van Fae van der Velden uit MO18-1 en Karlijn Vermeulen.

Heren 1 kwam in Amsterdam op een teleurstellende 3-0 achterstand. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Maar gelukkig maakte Mark Luns vlak voor rust 3-1 uit een strafcorner. Mark Luns gaf HBR nieuwe hoop door in het 4e kwart nogmaals een strafcorner binnen te slaan. Helaas bleef een gelijkmaker uit. Als de mannen Heren 1 het in eigen hand willen houden moet er volgende week in de laatste wedstrijd gewonnen worden om zeker te zijn, dat ze niet veroordeeld worden tot het spelen van zogenaamde play-outs tegen een team uit de (lagere) eerste klasse. Gelukkig voor HBR verloor Zoetermeer dit weekend ook, zodat de voorsprong van 2 punten van HBR op Zoetermeer gehandhaafd blijft. Bij winst van HBR aanstaande zondag thuis tegen het al gedegradeerde Union, is HBR veilig. Het wordt dus een enerverende partij op Sportpark Het Hoge Land. Aanvang 14.45 uur.

Uit de krant

Uit de krant