Berkel Vrouwen-1 is kampioen en promoveert naar de Topklasse.
Berkel Vrouwen-1 is kampioen en promoveert naar de Topklasse.

Kampioen Vrouwen-1 Berkel promoveert naar de Topklasse

Sport 439 keer gelezen

Lansingerland - Zaterdag 13 mei werd clubgeschiedenis geschreven door Vrouwen-1 van Berkel. Na 2-1 winst op nummer 2 Klarenbeek kon de vlag in top en werd voor het tweede seizoen op een rij promotie gerealiseerd. Volgend seizoen komt Vrouwen-1 uit in de topklasse, het hoogste amateurniveau van Nederland.

Alyssa Daal was als eerste dicht bij een treffer, maar haar schot spatte uiteen op de paal. Na vier minuten spelen was het wél raak en bracht Lindy Hoogedoorn met haar schitterende treffer het sportpark in extase. Een prima opsteker nadat bij RCL het titelfeest nog moest worden uitgesteld.

Nadat Jonna Hulshof en Alyssa Daal hun pogingen zagen stranden viel binnen 20 minuten toch de verdiende 2-0 , want na een assist van Isabel van Ommen op Demi Verlangen werd er door de aanvoerder beheerst afgerond. Na een eerste redding van Bianca Troost kwam Klarenbeek nog voor rust terug in de wedstrjd door de achterstand te halveren en was de spanning in het duel weer terug.

De ruststand werd uiteindelijk ook de eindstand waardoor na het laatste fluitsignaal  het feest van start ging. Op het veld kregen de speelsters de schaal uitgereikt en het kampioensshirt, was er een praatje van de wethouder Sport Leon Hoek en nam RTVL  interviews af op het veld. Niet veel later volgde de officiële huldiging in de kantine waar een KNVB functionaris iedereen een mooie medaille uitdeelde en het nog lang gezellig was.

TOGB verspeelt voorsprong
Derdedivisionist TOGB kwam in de uitwedstrijd tegen OSS’20 een 2-2 gelijkspel overeen. In de eerste onderlinge ontmoeting was het ook al de eindstand geworden. TOGB kwam in de return eerst op achterstand, maar mocht weer eens rekenen op Dean Zandbergen voor 1-1 en niet veel later Anthony Slierendrecht voor 1-2. In de slotfase wist OSS’20 langszij te komen.
Eersteklasser BVCB kende weinig problemen met Terneuzense Boys en won afgetekend met 4-1. Bij rust stond de overwinning voor de formatie van trainer Dick Boereboom al nagenoeg vast met een 3-0 tussenstand op het scorebord. Michael de Rooy was met drie treffers de gevierde man. Ook Evan Blom had met een doelpunt een aandeel in de score. BVCB is op doelsaldo de nummer vier van de ranglijst. Heerjansdam en RVVH strijden om de titel in de eerste klasse C.

In de tweede klasse C deed Berkel met een clean sheet prima zaken ten koste van SVC’08. Na rust werd de score geopend door Emiel van der Breggen en had Emircan Bagcan het laatste woord waarmee een 2-0 zege werd gerealiseerd.

Bij een 1-1 stand werd Soccer Boys-FC Maense in 3C gestaakt na een scheenbeenbreuk aan de kant van FC Maense. Vanavond, dinsdag, is om 20.00 uur het vervolg. Martijn Helmendach maakte 1-1 voor de thuisclub.

Uit de krant

Uit de krant