Een wandelfestijn voor jong en wat ouder. (Foto: PR)
Een wandelfestijn voor jong en wat ouder. (Foto: PR)

47e Avondvierdaagse in Bleiswijk

Sport 834 keer gelezen

Bleiswijk - Wat begon als onderdeel van een feestprogramma van een jubileum jaar van sv. De Soccer Boys is nu een traditie geworden in Bleiswijk. Een inmiddels zelfstandig opererende Stichting Avondvierdaagse Bleiswijk (SAB) is al vele jaren de organisator van deze succesvolle en sportieve week van de avondvierdaagse. 

Onder auspiciën van de KWBN maken zij er in de week van 22 mei t/m 26 mei voor vele weer een prachtige wandelweek van met ontzettend mooie routes door o.a. het recreatie gebied aan de Rotte. Het is niet alleen goed voor bewegen van jeugdige deelnemers maar vooral ook prima geschikt voor volwassen wandelaars. Een wandelfestijn voor jong en wat ouder waaraan landelijk ruim een half miljoen deelnemers meedoen. Aan het eind van deze sportieve week ligt er een mooie herinnering klaar waar men super trots op mag zijn. Een traditie dus waarvoor je graag ruimte maakt in de agenda zoals je dat ook met andere dingen doet. Het is niet alleen een sportief evenement maar vooral ook het moment om andere mensen te ontmoeten. Juist tijdens een wandeltocht kunnen de leukste gesprekken gevoerd worden. Deze vier wandelavonden zijn zeer afwisselend en vervelen nooit! 

Inschrijven
De wandelaars starten alle avonden om 18.30 uur vanuit de kantine van sv. Soccer Boys op sportpark Het Merenveld; zij kunnen zich op de maandag of dinsdagavond vanaf 18.00 uur laten inschrijven. Dit kan individueel maar ook als groep van tenminste 12 personen. Voor die groepen is er ook een groepskorting. Scholen zijn vooraf al geïnformeerd en kunnen zich al eerder inschrijven door het ophalen van inschrijfformulieren. Het inschrijfgeld is voor groepen is 4,50 euro p.p. Andere deelnemers betalen: tot 14 jaar 5 euro en ouder 5,50 euro p.p. Er zijn 2 afstanden waaraan men naar eigen keuze kan deelnemen t.w. 5 en 7 km per avond. Op de laatste avond is er een prachtige en feestelijke intocht met begeleiding van muziek op de laatste kilometers van deze week.

De organisatie doet een beroep op de deelnemers om de mooie natuur niet te belasten met restafval zoals papier of plastic. Zakken om afval in te deponeren worden door de organisatie beschikbaar gesteld. Eveneens doet de organisatie een beroep op de wandelaars om de routes die bij de start verkrijgbaar zijn zo te bewandelen zoals die is omschreven. Dit is voor eigen veiligheid en tevens vraagt men om instructies van de verkeerbegeleiders op te volgen. Informatie: tel. 010-5212469. Voor-inschrijfformulieren zijn eveneens verkrijgbaar op de Platanendreef 2 te Bleiswijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant