De sopraan Saejeong Kim haalt nog één keer lekker uit aan het einde van You’ll never walk alone.
De sopraan Saejeong Kim haalt nog één keer lekker uit aan het einde van You’ll never walk alone. Foto: Sjaak Oudshoorn

Bruisend najaarsconcert HCM

Cultuur 199 keer gelezen

Bergschenhoek - Het Hollands Christelijk Mannenkoor – een koor met rond de honderd mannen – verzorgde zaterdagavond in de Hervormde Kerk in Bergschenhoek een spetterend najaarsconcert.

Door Sjaak Oudshoorn

Muzikaal leider Arjan Breukhoven ontpopte zich weer als een duizendpoot. Hij dirigeerde met duidelijke zwier het koor en begeleidde op piano de prachtige sopraan Saejeong Kim die mooie solo’s zong en ook samen met het koor het een en ander. Solo deed ze onder meer Nella Fantasia van Morricone en On my Own uit Les Misérables. Met het koor samen zong ze bijvoorbeeld I have a dream en You raise me up. Hetzelfde ging op voor Yta van der Zwaag op hobo en Kees Alers op dwarsfluit. Zij begeleidden de zang en speelden ook eigen muziekstukken. Organist Martin Zonnenberg maakte het geheel compleet met krachtig spel en mooie effecten. Aan het eind van het nummer ‘My lord, what a morning’ hoorde je via het orgel de sterren ‘lichtjes’ op de aarde vallen. Meteen daarop volgde Roll, Jordan roll.

Mooie mix
Het concert duurde niet te gek lang – van een uur of acht tot kwart voor tien – en bevatte een mooie mix van allerhande muziek. Amazing Grace, Glory to the King maar ook Droomland, De Speeltuin en Ik zou wel eens willen weten van Jules de Corte. Arjan Breukhoven gaf regelmatig tekst en uitleg. Zo vroeg hij zich af of André Hazes ooit heeft beseft dat met Droomland eigenlijk Het Nieuwe Jeruzalem werd bedoeld. Al met al een prachtige muziekavond die goed werd bezocht maar toch nog meer publiek had verdiend. Misschien speelde het weer mee en op de ene locatie trekt het HCM ook meer mensen dan op de andere. Het was in elk geval heel goed toeven in de moderne Hervormde kerk in Bergschenhoek waar je vanaf iedere plek een prima zicht hebt op de uitvoerenden.

Slotserenade
Het najaarsconcert werd afgesloten met een gezamenlijk You’ll never walk alone, waarbij de soliste een prachtige hoge slotserenade in huis had. Voorzitter Piet Nobels bedankte alle medewerkers en het publiek. De hoofdrolspelers werden door zijn assistent in de bloemen gezet. Hij wees nog even op de traditionele Kerst In in Bleiswijk die voor de 21ste keer wordt gehouden. Wie dan wil meezingen, kan zich voor 25 euro melden en iedere maandag van half acht tot tien uur mee repeteren in De Ark aan de Oranjestraat in Berkel. Voor aanmeldingen en meer informatie: hcm.secr@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant