Lisanne Wicklert was met een assist en een doelpunt als invalster belangrijk voor HBR Dames 1. (Foto: Erik van Dort)

HBR Dames 1 eindigt eerste competitiehelft bovenaan

Algemeen 137 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft ontving HBR Dames 1 het ook hoog geklasseerde Pollux uit Vlaardingen. Het eindigde met een 3-1 overwinning, waardoor HBR in wedstrijdpunten gelijk kwam met koploper Groen Geel.

Na 10 minuten kwam HBR op een 1-0 voorsprong dankzij Renske Verstegen. Zij stond paraat ter hoogte van de strafbal stip toen Lisanne Wicklert de bal goed voortrok vanaf de achterlijn. Wicklert koos dit seizoen voor Dames 2, maar ze versterkt nog regelmatig de gelederen van Dames 1 als invalster. De eerste helft was een levendige wedstrijd die gelijk opging. Pollux kreeg 2 strafcorners maar wist daar uit niet te scoren. In de tweede helft wist HBR meer druk te zetten. Aan het eind van het derde kwart was het andermaal Lisanne Wicklert die succesvol was. Dit keer scoorde zij zelf. In het laatste kwart onderschepte verdedigster Tina Hanemaaijer door goed antiperen op eigen helft een breedtepass van Pollux. Zij ondernam een rush tot in de vijandelijke cirkel en sloeg vervolgens raak. In de laatste minuut kreeg Pollux nog een strafcorner, waaruit zij verdiend een tegengoal scoorden.