Afbeelding

Welk soort zonwering past bij jouw woning?

Zakelijk

Zonwering is een goede investering als je je woning op een duurzame manier zo koel mogelijk wilt houden. Zo geniet je van een fijne binnentemperatuur, zonder een dure en niet zo milieuvriendelijke airco te hoeven aanschaffen. Wil je weten welk soort zonwering het beste bij jouw woning en wensen past? Hieronder vind je meer informatie over hoe je een keuze maakt tussen screens, markiezen, rolluiken en zonneschermen.

Verschil tussen screens, markiezen, rolluiken en zonneschermen

Allereerst is het handig om het verschil tussen screens, markiezen, rolluiken en zonneschermen te kennen. Screens zijn een soort doeken die je aan het raam monteert. Screens laten daglicht door en hebben een strak en subtiel design. Markiezen zijn zonneschermen met een frame. Markiezen staan bekend om hun klassieke en stijlvolle uitstraling. Bekijk hier meer eigenschappen van markiezen. Rolluiken zijn luiken die zorgen voor volledige duisternis én privacy in huis. Hoewel rolluiken misschien niet heel mooi zijn, bieden ze wel verschillende voordelen. Tot slot zijn zonneschermen praktisch en vaak de meest voordelige optie. Zonneschermen zijn gemaakt van textiel en verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen.

Waar moet je op letten als je zonwering koopt?

Als je zonwering gaat kopen, is het belangrijk om eerst te bedenken waar je de zonwering precies wilt ophangen. Zo moet zonwering in de woonkamer wellicht licht doorlaten, terwijl je de slaapkamer voornamelijk zo koel mogelijk wilt houden. Bedenk wat je eisen zijn én stel een budget op. Houd hierbij rekening met diverse factoren. Zo moet zonwering functioneel zijn, maar ook gemaakt zijn van een duurzaam materiaal waar je lang plezier van hebt. Het materiaal moet bovendien goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Ook gebruiksgemak en de uitstraling van de zonwering zijn van belang. Zo hebben markiezen een klassieke uitstraling, terwijl screens goed passen bij een moderne woning. Voor elektrische zonwering betaal je meer, maar het biedt je wel meer comfort.

Overige eigenschappen van zonwering

Heb je je eisen op een rijtje gezet? Dan is het tijd om je te verdiepen in de overige eigenschappen van zonwering. Screens zijn heel subtiel, terwijl markiezen je woning een luxe touch geven. Markiezen zorgen bovendien voor voldoende schaduw zonder dat het binnen erg donker wordt. Dit is ideaal voor de benedenverdieping. Rolluiken verduisteren volledig en werken isolerend in de zomer én de winter. Rolluiken beschermen je woning bovendien tegen inbraak en vandalisme. Zonneschermen zijn een minder grote investering, maar laten soms wel licht door aan de zijkanten. Daarnaast zijn lang niet alle zonneschermen bestand tegen weer en wind. Zet alle voor- en nadelen op een rijtje en maak een overzicht van de kosten. Vraag offertes op en neem de tijd om de zonwering uit te zoeken die het beste past bij je woning en je wensen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Er zijn nog te veel mensen die de weg naar Veilig Thuis niet weten te vinden.
Nieuwe regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling veelvuldig besproken Algemeen 3 uur geleden
De meiden van groep 5 en 6 van OBS Groenehoek hadden er zin in!
Veel animo voor schoolvoetbaltoernooi Algemeen 6 uur geleden
In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen gisteren
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 19 apr, 11:44
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 19 apr, 10:12

Uit de krant