Aanvoerder Bart van Eijken viert uitgelaten zijn gelijkmaker tegen Groningen, Cees van Huet (links), Daan van Dijk en Koenstreefkerk rechts van hem vieren mee (Foto: Erik van Dort)

Late eindsprint HBR Heren 1 voldoende voor ruime winst

Algemeen 120 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - De spelers van Groningen leken bij rust beloond te gaan worden voor hun lange reis naar Berkel. Ze stonden met 1-2 voor en de heren van HBR leken onmachtig om hier in de tweede helft iets aan te gaan doen. Het liep heel anders: HBR herpakte zich en won uiteindelijk met maar liefst 5-2.

De wedstrijd was nog niet lang bezig toen een slordige fout van Lucas Reusen de Groningers de mogelijkheid bood om een voorsprong te nemen. HBR speelde met weinig energie en leed veel balverlies. Het was eigenlijk verrassend dat Oscar van den Hul vlak voor rust gelijk wist te maken, na een voorzet van Cees Huet. Het paste in het spelbeeld, dat nog voor het rust signaal Groningen al weer op voor sprong kwam.

In het derde kwart gebeurde ook weinig, maar tegen het einde wist aanvoerder Bart van Eijken te scoren na een assist van Mathijs de Veer. Dat bleek het kantelpunt, want een minuut later maakte Koen Streefkerk de 3-2. De voorzet was van Mark Luns, die de hele wedstrijd sterk spel liet zien. De tegenstand was gebroken en in het vierde kwart maakte Teun Mooldijk uit een strafpush 4-2 en was Koen Streefkerk andermaal succesvol en zo eindigde de wedstrijd in een ruime 5-2 overwinning. HBR gaat als vierde in de competitie de winterstop van de veldcompetitie in.

De dames van HBR deden goede zaken in Dordrecht. Tot drie maal toe kwam HBR op voorsprong. Na een kwartier was Valerie Vogels succesvol voor HBR, maar Dordrecht kwam vrij snel weer langszij. Ook nog in de eerste helft was het Lisette Zwaan die HBR met een backhand uit een strafcorner weer aan de leiding bracht. In het laatste kwart kwam Dordrecht andermaal gelijk, maar wederom Valerie Vogels zette HBR op 2-3. Dordrecht kreeg nog 4 strafcorners maar wist daaruit niet te scoren en zo gingen alle punten mee naar Berkel.