Afbeelding

Bergschenhoek verrast Sinterklaas

Algemeen 152 keer gelezen

Bergschenhoek – Door de strengere maatregelen vonden er afgelopen weekend in Lansingerland helaas geen Sinterklaasintochten plaats. Toch probeerden de dorpskernen er nog iets leuks van te maken. De Sint & Friends liveband maakte er zaterdag op uitnodiging van Bruisend Bergschenhoek in het voor de gelegenheid ingerichte Sinterklaashuis een klein, maar groots feestje van. 

Met de altijd goedlachse zanger en presentator Guus speelde de Sinterklaasband met zijn onuitputtelijke energie letterlijk de pannen van het dak. De kinderen mochten in drie shifts van maximaal vijftig kinderen de show bijwonen. Ouders mochten helaas niet naar binnen, maar konden buiten vanachter de ramen wel een glimp van de activiteiten binnen opvangen, zodat ze toch nog een beetje mee konden genieten. “Helaas mocht er buiten niets georganiseerd worden”, weet één van de Pieten te vertellen. “Dat roept op om mensen op de been te brengen en te veel mensen bij elkaar mag in deze gemeente op dit moment helaas niet. We zijn blij dat we toch nog iets konden doen. Vorig jaar was er helemaal niets mogelijk. De kinderen zijn heel enthousiast. Het meest spannende is eigenlijk dat de papa’s en mama’s niet mee naar binnen mogen, maar gelukkig zijn ze dichtbij.” 

Na het zingen van een aantal liedjes onder begeleiding van de band en het instuderen van een dansje, kwam de Sint geblinddoekt binnen. Eigenlijk verwachtte hij niemand, omdat dat volgens de regels niet zou mogen. Hij was dan ook zeer verbaasd toen bleek dat er toch kinderen op zijn feestje waren gekomen. Als verrassing voerden ze een dansje voor hem op. Daarna was het voor sommige kinderen tijd om Sinterklaas van dichtbij te ontmoeten. De bijna vierjarige Sophie moest er een beetje van huilen toen haar vader en moeder vroegen of ze Sinterklaas in het echt wilde zien, zó spannend vond ze het. Op het ‘moment suprême’ durfde ze toch helemaal alleen een liedje voor de goedheiligman te zingen. 

Andere kinderen vroegen aan de Sint wat ze altijd al wilden weten en kregen geduldig antwoord op hun vragen. Tot slot ontvingen ze een heuse boks van Sinterklaas. Na afloop mochten de kinderen buiten nog op de foto met de Sint en zijn Pieten voor een mooie herinnering. Al met al was het een heel leuk vervangend feestje bij gebrek aan een echte intocht. Helaas werden ook veel kinderen teleurgesteld, omdat er maar beperkt plaats was tijdens de shows. Waarschijnlijk kunnen zij de komende weken wel op woensdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur terecht in het Sinterklaashuis waar spelletjes en knutselpraktijken plaatsvinden. De inloop is vrij. Ouders worden wel verzocht een mondkapje te dragen de anderhalve meter afstand in acht te nemen. Meer informatie over de activiteiten op de Facebookpagina van Sinterklaasfeest in Bergschenhoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant