Afbeelding
Tjapko de Heus

Silvia van der Knaap helpt bij ingrijpende levensveranderingen

Algemeen 147 keer gelezen

Regio - In periodes van ingrijpende levensveranderingen komt er ontzettend veel op u af, en dat juist in een zeer emotionele en verdrietige periode. Wat is er geregeld? Of is er juist niets geregeld? Waar moet ik beginnen? Wie gaat wat regelen? 

Silvia van der Knaap is vijf jaar geleden gestart met haar onderneming. Ze biedt ondersteuning bij de afwikkeling van nalatenschappen, in een periode waarin mensen een dierbare zijn verloren. “Tijdens de afwikkeling liep ik regelmatig tegen het feit aan dat de zaken niet goed waren geregeld met veel ingrijpende gevolgen bij de nabestaanden”, aldus Silvia.

Heeft u het goed geregeld?
In de praktijk blijkt niet altijd alles zo goed geregeld. Dan kan de afwikkeling van een nalatenschap een hele zoektocht worden. Als een dierbare is overleden, komt er ontzettend veel op je af, en dat juist in een zeer emotionele en verdrietige periode waarin je hier niet over na wil denken. Wat is er geregeld, of is er niets geregeld? Het blijkt meer dan eens een grote zoektocht waar alles te vinden is en hoe alles af te wikkelen en te regelen. Ook de wet- en regelgeving op dit gebied is vaak niet eenvoudig en de nodige kennis ontbreekt.

Zorg uit handen
Silvia laat de zon weer schijnen bij ingrijpende levensveranderingen door de zorgen uit handen te nemen. Hierdoor creëert ze rust, dit in een tijd van verdriet, verwarring en vragen. Persoonlijke begeleiding en individuele aandacht staan daarbij voorop. “Je bent de vertrouwenspersoon voor de mensen in deze moeilijke tijd, nabestaanden vinden het fijn als er één (contact-) persoon is die bij je thuis komt”, zegt Silvia.

Coronatijd
Met name in deze coronatijd vragen veel mensen zich af hoe het allemaal moet als er een keer iets gebeurt waardoor ze, misschien tijdelijk, niet meer zelfstandig zijn of zelfstandig beslissingen kunnen nemen. Men is hier bewust mee bezig. Silvia: “Ik ga met de mensen in gesprek welke mogelijkheden er zijn. Zo kunnen de mensen ergens op terugvallen zodra iemand ziek wordt of komt te overlijden. Maar ik hou het niet bij praten alleen, we gaan met elkaar vooral praktisch aan de slag om zaken voor elkaar te krijgen. Ik begeleid, zo nodig, mensen bij het opstellen van een testament of levenstestament. Zij kunnen mij desgewenst benoemen als hun executeur of gevolmachtigde (levensexecuteur). Met een aantal notarissen zijn goede samenwerkingen maar een eigen gekozen notaris is natuurlijk ook mogelijk.”

Bijstaan
Silvia staat de mensen graag praktisch en emotioneel bij. Met name de persoonlijke en vertrouwde benadering geeft vertrouwen en rust, aldus Silvia: “Ik breng de financiële en juridische situatie vooraf maar ook voor de achterblijvers in kaart en bespreek hoe we de zaken goed kunnen oppakken.”

Levensdocument
Om uw persoonlijke en financiële situatie inzichtelijk te maken, raadt Silvia u aan om een levensdocument op te stellen. In dit document kunt u uw contracten, lidmaatschappen, verzekeringen en uitvaartwensen vastleggen. Maar ook wachtwoorden, persoonlijke accounts en wie de sleutels van uw woning heeft, kunt u hierin opslaan. Dit veilig opgeslagen in een digitale kluis.  “Dit dossier geeft rust en vertrouwen indien iemand plotseling overlijdt of handelingsonbekwaam wordt”, weet Silvia. “Zowel bij leven als na overlijden heeft dit document zijn nut als praktisch document keer op keer bewezen. Als vertrouwenspersoon sta ik u deskundig bij om dit voor u te regelen.”

Samen
Silvia doet het niet alleen. Samen met haar partners zorgt ze ervoor dat de zaken goed worden geregeld. “De werkzaamheden worden uit handen genomen bij ingrijpende levensveranderingen en wij bieden u die continuïteit als u ons nodig heeft. Ook al zou u het alleen kunnen doen, waarom zou u het alleen moeten doen?”, aldus Silvia.

Vrijblijvend gesprek
Wilt u meer weten over hoe u de zaken goed kunt regelen? Silvia komt graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. U kunt Silvia bereiken via telefoonnummer 015-7503232 Of neem eerst een kijkje op de website, daar vindt u ook een video over Silvia’s werkzaamheden.

Silvia van der Knaap
info@silviavanderknaap.nl
www.silviavanderknaap.nl


Bovenstaand artikel is een advertorial.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant