Joep wil de overstap maken naar de autosport. (Foto: Daniel Koning)
Joep wil de overstap maken naar de autosport. (Foto: Daniel Koning) Daniel Koning

Joep Breedveld naar KNAF Talent Academy

Algemeen 1 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs – De KNAF Talent Junior Academy is onlangs uitgebreid met karter Joep Breedveld. De 16-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs viel de afgelopen jaren op door zijn snelle progressie en aansprekende resultaten in de diverse kartklassen en kartkampioenschappen, van races voor het NK tot de Grand Finals in Bahrain en Portimao! 

De KNAF Academy is het opleidingsprogramma van de KNAF en omvat drie niveaus: het TeamNL, het hoogste niveau voor de rijders die internationaal actief zijn binnen de FIA-piramide in formulewagens en de rally, de KNAF Talent Academy voor de rijders in klasses die niet aan deze criteria voldoen, zoals toerwagens en GT’s, en de KNAF Talent Junior Academy. Deze laatste categorie omvat de nieuwe instroom van rijders die voor het eerst kennismaken met het KNAF opleidingstraject. Joep heeft de kans gekregen om samen met nog een klein aantal andere rijders deel te nemen aan dit programma. “Ik ben de enige karter in de groep. De andere rijders zijn allemaal al actief in de autosport. Dit jaar rijd ik nog mee in het Nederlands Kampioenschap Karting, namelijk in de klasse KZ2, een kart met 6 versnellingen met een topsnelheid op het kartcircuit van zo’n 145km/uur en een acceleratie van 0 naar 100km/uur in 3 seconden.” Tijdens het opleidingstraject wordt de basiskennis bijgebracht van zes punten: techniek, tactiek, fysiek, mentaal, lifestyle en ondernemerschap. Joep wordt hiermee begeleid en voorbereid op de volgende stap: de autosport. “Ik kom via hen in contact met diverse personen en teams die allemaal iets te maken hebben met de race-wereld. Super leuk en ik leer er ook veel van!”, vertelt Joep. Het programma is erg intensief en draait het hele jaar door. “Eén keer per twee weken ga ik naar het KNAF Federatiebureau in Houten. Ik krijg dan altijd twee uur lang een fysieke training onder leiding van Rick Smulders en worden er allerlei andere activiteiten georganiseerd. De ene keer is dat SIM-training onder leiding van Rudy van Buren, dan weer een workshop over voeding of een cognitieve training. Ook krijgen we workshops over bijvoorbeeld autotechniek. Daarbij gaat het onder andere over het afstellen van een auto en de communicatie richting het team en de engineer. Of bijvoorbeeld workshops over de commerciële kant van het racen.”
Joep wil in principe volgend seizoen de overstap naar de autosport gaan maken. Hetgeen hij leert tijdens de KNAF opleiding is dan ook heel erg nuttig en geeft een hele goede voorbereiding op die stap. “Ik zou willen starten in een klasse met veel competitie zodat ik veel kan leren om zo mijn doel te kunnen bereiken: racen in de GT3 klasse van de Porsche Super Cup!” Alles over Joep, zijn races, zijn resultaten en zijn plannen is te vinden op zijn social media en zijn website: www.joepbreedveld.nl Wilt u ook onderdeel worden van zijn race-wereld en hem steunen in zijn race-activiteiten, stuur hem een bericht via zijn site of email:
joep.breedveld@hotmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 12 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 15 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 16 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 18 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 18 uur geleden

Uit de krant