BVCB liet zich verrassen door SHO, dat de eerste punten pakte en de eerste treffers van het seizoen maakte tegen de ploeg van Dick Boereboom. In de tweede helft kreeg SHO BVCB in de tang. (Foto: Ronald Kroos)
VOETBALWEEKEND

TOGB gaat in avondduel in slotfase onderuit tegen Alphense Boys

Algemeen 182 keer gelezen

Lansingerland - Trainer Mark Schuur van hoofdklasser TOGB toonde zich realistisch na de 0-2 nederlaag tegen Alphense Boys, dat in de slotfase wist toe te slaan:  ,,Als jezelf de kansen niet benut en zij scoren wel, dan kun je dat niet onverdiend noemen. Ik heb al eerder aangegeven dat wij op de ranglijst misschien te hoog staan. Gezien de krachtsverschillen tussen de nummer 2 en 13 van 6 punten, weet je dat je ook zomaar eens kunt verliezen van een team dat lager staat. Geen paniek bij ons. We gaan komende donderdag oefenen tegen Scheveningen en zijn het volgende weekeinde vrij. Daarna oefenen we op dinsdag tegen Maense en spelen we onze volgende competitiewedstrijd 31 oktober thuis tegen Purmersteijn.”

Een remise met brilstand leek aanstaande. De eerste 45 minuten waren beide teams aan elkaar gewaagd. TOGB ging na rust nadrukkelijk opzoek naar de openingstreffer. Alphense Boys liet de Berkelaren komen en loerde op de counter. TOGB kon tot de extra tijd de gasten van het eigen doel houden, raakte bij doelpogingen zelf paal en lat, maar had in de 91ste minuut een moment van verslapping en dat werd genadeloos afgestraft. Een Alphense corner werd als een variant uitgevoerd. TOGB leek verrast en liet aanvaller Ilias Latif bij de tweede paal ongedekt staan. De Alphenaar had hierdoor de tijd gaf om de bal beheerst in het TOGB-doel te schieten. TOGB ging opzoek naar de eigen treffer. De geel zwarten gaven ruimte weg en moesten in de derde minuut van de extra tijd een tweede treffer van Alphense Boys toestaan: 0-2.

Eersteklasser BVCB bewees zichzelf een slechte dienst bewezen, door in de uitbeurt tegen staartploeg SHO collectief door de ondergrens te zakken. Een vroege 2-0 achterstand kon nog wel voor rust gerepareerd worden met treffers van Mike Hollenberg en Ricoberto Luijando, maar na de rust ging er van alles mis, waardoor er met liefst 5-3 werd verloren. Er was alleen nog individueel succes voor Rob Rutten. SHO pakte zo de eerste drie punten en scoorde bovendien de eerste treffers van dit seizoen. Tweedeklasser Soccer Boys noteerde op eigen vekld de eerste zege van het seizoen en hield Te Werve puntloos met de 3-1 score. Ruben van den Bosch, was goed voor de openingstreffer en zag na de 1-1 Rick Verweij een strafschop verzilveren voordat hij zelf met zijn tweede treffer van de middag zijn tussentotaal op een half dozijn bracht. Poulegenoot Berkel repareerde na de pauze de 0-1 achterstand tegen HVC’10 en sloot met 1-1 af door een kopbal van Emiel van der Breggen. De zaterdagformatie van TOGB kwam niet in actie. NOCKralingen voerde ‘coronaperikelen’ als reden aan. Om deze reden werd ook FC Zoetermeer-Hillegersberg uitgesteld. Dinsdag 2 november is als nieuwe datum voor NOCKralingen-TOGB vastgesteld. Berkel Vrouwen-1 bleef in Ridderkerk RVVH met 1-3 de baas. Demi de Boe scoorde na een fraaie aanval 0-1. Na rust kwam de thuisclub eerst langszij, maar Bianca Troost (halve omhaal) en Faith Parto (prima lob) stelden orde op zaken.