Afbeelding
VOETBALWEEKEND

Geen enkele winstpartij voor voetbalclubs met twee remises

Algemeen 72 keer gelezen

Lansingerland - Hoofdklasser TOGB bleef voor de vijfde speelronde op een rij ongeslagen nadat de ploeg van trainer Mark Schuur op eigen veld een 0-2 achterstand tegen RKAVV wist om te buigen tot 2-2. Koploper Hoogeveen nam verder afstand door de zesde winst te noteren. TOGB heeft nu op de tweede plaats een achterstand van vijf punten. Nieuwe averij moet voorkomen zien te worden in de uitbeurt tegen Emmen, dat als enige ploeg van de afdeling na zes speeldagen nog geen winst kon laten noteren.

Op sportpark het Hoge Land had RKAVV halverwege de beste vooruitzichten met een 0-2 tussenstand op het scorebord. Aytac Asim Metin en Yani Bouras konden na treffers felicitaties van ploeggenoten in ontvangst nemen. Mark Schuur voerde in de rust twee mutaties door, ontsnapte eerst aan een 0-3 achterstand maar zag daarna TOGB het heft in handen nemen. Invaller Sitor Sla bracht de spanning terug met 1-2. Hij reageerde attent in de rebound na een inzet van Max LeFevre op de paal. Niet veel later kwam TOGB langszij. Op aangeven van Jordan Weegman kopte aanvoerder Jay Zandbergen binnen: 2-2. De thuisclub was daarna onfortuinlijk met een inzet van Sitor Sla op de lat.
In de eerste klasse B van het zaterdagvoetbal maakte BVCB tot twee keer toe een achterstand goed in de uitwedstrijd tegen Brielle. Mitchel Feijen (1-1) en Nick Walbeek (2-2) prikten raak voor de ploeg van trainer Dick Boereboom. XerxexDZB presteert na twee speelronden als enige nog maximaal. BVCB is zaterdag gastheer voor Nieuwenhoorn, dat ook vier punten uit twee duels verzamelde.

Langste adem
Geen treffers en geen punten voor regioclubs Berkel en Soccer Boys in de tweede klasse C. Soccer Boys bleef puntloos, omdat DSO aan één treffer voldoende had om de thuisclub na rust van zich af te schudden. Zaterdag wacht opnieuw een lastige opgave. Dan is koploper Vitesse Delft op sportpark Tanthof gastheer. Berkel kon de 2-1 winst op SVC’08 op de openingsdag van het seizoen geen vervolg geven. UVS had in Leiden de langste adem en voerde in de tweede helft de 1-0 tussenstand op tot 3-0 eindstand. Berkel heeft zaterdag geen verplichtingen. De ploeg van trainer Jan van der Lugt is zaterdag 16 oktober gastheer voor HVC’10.

De zaterdagformatie van TOGB kende een dramatische start in Rotterdam tegen Hillegersberg. Zwak uitverdedigen en te veel vrijheid bieden bij een hoekschop betekende na ruim een kwartier spelen al een 2-0 achterstand voor de équipe van Raymond Kraaijbeek. Pas kort voor tijd wist TOGB de achterstand te halveren. Uit een corner van Pim Doesburg tikte Tim Mourits de bal binnen: 2-1. TOGB sloot met tien man af na een onfortuinlijke rode kaart voor Thijs Modderkolk, die automatisch is geschorst voor het volgende duel: de thuiswedstrijd tegen FC Banlieue. Na een week vrijaf komt Vrouwen Berkel-1 zaterdag op eigen veld in actie tegen SC ‘t Gooi VR1. De bezoekers zijn nog puntloos.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant