Afbeelding

Wintersporten in Bergschenhoek

Algemeen 171 keer gelezen

Bergschenhoek - Sinds 1991 kan er al geskied worden in het Hoge Bergse Bos, ieder jaar gaan veel wintersportvakanties daar van start. Nu dertig jaar later was het tijd voor een welverdiende verbouwing van de buitenskibaan. Het team van Outdoor Valley Wintersport kijkt met smart uit naar het eerste weekend van oktober.

Net als ieder jaar openen zij het wintersportseizoen feestelijk, maar dit jaar nog meer dan anders. Het weekend van 2 en 3 oktober worden namelijk ook de nieuwe pistes voor het eerst in gebruik genomen. Met op zaterdag de eerste ski wedstrijden en zondag een dag vol wintersport plezier voor het hele gezin. Eerder deze zomer werden ook de tubebanen onderhanden genomen en een totaal nieuwe activiteit genaamd Net Adventure aan het programma van Outdoor Valley Wintersport toegevoegd. Tijdens het openingsweekend krijgen bezoekers 50 procent korting op alle activiteiten en diensten van de wintersport locatie. Middels het gebruik van de code: OVW-OPEN50 in het reserveringsysteem op de website garanderen bezoekers zich van een plekje. Om de dag in goede banen te leiden en het aantal bezoekers te monitoren is het online reserveren verplicht.

Na een lange periode vol reisbeperkingen kan wintersportend Nederland niet wachten om herenigd te worden met de pistes vol sneeuw. De ski- en snowboardleraren van Outdoor Valley Wintersport snappen dat als geen ander. Veel van de instructeurs hebben een achtergrond in het lesgeven in de meest populaire wintersportgebieden van; Frankrijk, Oostenrijk en Italië. Het openingsweekend wordt dan ook gezien als een goede kick-off van een ouderwets geslaagd wintersportseizoen. De vernieuwde pistes bieden de gasten een voorproefje en zorgen voor het nodige oppoetsen van de techniek. Niet alleen ervaren wintersporters zijn welkom, maar ook iedereen die voor het eerst kennis wil maken met skiën of snowboarden. Er zijn al lessen en cursussen voor kids vanaf 3 jaar. Uit de hoek van de sneeuwsportleraren van Outdoor Valley komen veel positieve geluiden over de nieuwe baan. De eigenschappen van de nieuwe baan zijn beduidend beter dan de oude. Deze ontwikkeling verhoogt het plezier van de deelnemers met sprongen. Hoofdinstructeur Tim spreekt namens alle leraren als hij verteld dat ze weer trots kunnen zijn op de piste waar ze deze winter les mogen geven. Het team hoopt dan ook dat veel mensen gebruik maken van de openingsactie om zo iedereen van de Nederlandse wintersport te laten proeven.

Naast de activiteiten is het programma gevuld met een wintersportmarktje van standhouders en winkels, klinken de beste aprés ski hits op de achtergrond en vloeien de Schnaps rijkelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant