Afbeelding

Denk mee over naam nieuw Cultuurhuis Berkel Centrum

Algemeen 241 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - De gemeente Lansingerland mag zich verheugen op een nieuw te bouwen Cultuurhuis in Berkel Centrum West. Omdat er een klinkende naam nodig, ligt deze week een uitnodiging op de deurmat. De gemeente roept hiermee haar inwoners op om mee te denken en goede ideeën in te zenden.

Het Cultuurhuis wordt een hotspot vol boeken, films, muziek, theater, educatie, horeca, informatie en cursussen. In het gebouw zijn straks naast de centrale bibliotheekruimte, twee filmzalen, een multifunctionele theaterzaal en twee studio’s te vinden. Het Cultuurhuis komt in het nieuw te ontwikkelen westelijke deel van het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs, ter hoogte van de Westersingel.

Oproep: Verzin een naam
Na de oproep aan inwoners voor het verzinnen van de naam, communiceert de gemeente regelmatig over de voortgang van de bouw. De eerste paal wordt in oktober 2022 geslagen en naar verwachting gaan de deuren van het nieuwe Cultuurhuis eind 2024 open. Op de locatie in Berkel Centrum West wordt momenteel al volop gebouwd. Een bezoekje aan de bouwput met grote hijskranen die als het ware dansen in de open ruimte, is nu al een beleving te noemen.

Inzending
De gemeente ontvangt graag Inzendingen van alle Lansingerlanders en vraagt hen om een korte toelichting te geven waarom juist deze naam zo passend is. Inzenden kan tot 1 november 2021 via cultuurhuis@lansingerland.nl. In de jury zit een divers gezelschap van Lansingerlanders. De nieuwe naam wordt in december 2021 bekend gemaakt in de media en met een tweede kaart die huis aan huis wordt verspreid. De winnaar ontvangt een Podium Cadeaukaart ter waarde van € 100,00.

Het nieuws is ook te volgen op de nieuwspagina: www.lansingerland.nl/cultuurhuis. Wie wil meedenken of ideeën, voorstellen en of vragen heeft wordt van harte uitgenodigd om te mailen naar cultuurhuis@lansingerland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant