John Hofman ontvangt uit handen van wethouder Titia Cnossen de zilveren erepenning.
John Hofman ontvangt uit handen van wethouder Titia Cnossen de zilveren erepenning.

Gemeentelijke erepenning voor John Hofman

Algemeen 1 keer gelezen

Bergschenhoek – Nietsvermoedend stond John Hofman met zijn camera op de trap in de hal van het gemeentehuis om foto’s te maken van het Lenteconcert van Concordia, toen ineens zijn dochter ten tonele verscheen en een Frans chanson ten gehore bracht. Zijn verbazing werd nog groter toen hij even later door wethouder Titia Cnossen naar voren werd geroepen. Hij mocht van haar een zilveren erepenning in ontvangst nemen. 

Het college van Lansingerland kent de erepenning in zilver alleen in bijzondere gevallen toe als blijk van bijzonder grote waardering en erkentelijkheid aan (niet-)ingezetenen van de gemeente die zich voor de gemeente in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt. De verdiensten kunnen op maatschappelijk, cultureel, sportief en/of economisch terrein verricht zijn en bestaan uit het op bovenmatige wijze vervullen van een betaalde functie of het vervullen van nevenfuncties, of een combinatie daarvan. “Het is heel leuk om hier te zijn en deze muzikale avond mee te mogen maken, maar vanavond staan we ook even stil bij één iemand in het bijzonder en dat is John Hofman”, begint Cnossen haar speech. “John zet zich al vele jaren in voor de lokale journalistiek in de Lansingerlandse samenleving. Sinds 2006 draagt hij actief bij aan het op een wervende manier berichten over culturele activiteiten in onze gemeente. Voorafgaand aan evenementen bezoekt hij de organisaties en wint hij informatie in, tijdens het event maakt hij foto’s en na afloop schrijft hij een goed leesbaar verslag. Hij is bij vrijwel bij alle evenementen aanwezig, ondanks het feit dat hij de leeftijd van tachtig jaar inmiddels is gepasseerd. De bijdragen van John hebben een positieve en stimulerende werking voor het lokale culturele leven. Daarvoor spreekt de gemeente Lansingerland graag haar waardering uit en daarom ontvangt hij de zilveren erepenning.” John Hofman is zelf ook muzikant en heeft een goed oor voor de muzikale kwaliteiten van anderen. De gemeente ontving meerdere mooie onderbouwingen voor zijn bijdrage aan het culturele landschap, onder meer van Arie van Driel van Oostland Literatuur en tevens collega bij de Heraut en van de voorzitter van Muziekvereniging Concordia René van Rooijen. Hoe mooi is het dan om bij deze muzikale gelegenheid de erepenning in ontvangst te mogen nemen? “Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om te komen vanavond”, grapt John nadat hij de penning, een oorkonde en een bos bloemen heeft ontvangen. “Maar ik kan Concordia natuurlijk niet in de steek laten. En je staat altijd weer voor verrassingen met deze fanfare. Ik sta hier foto’s te maken in opdracht van de Heraut en ineens zie ik een zangeres opkomen, dat was mijn eigen dochter. Daar wist ik helemaal niets van en dan kijk je wel raar op. Ik vind deze erkenning geweldig, ik had het nooit verwacht, maar ondanks mijn leeftijd stop ik nog niet. Dus ik raad iedereen aan gewoon in beweging te blijven, niet achter de geraniums te gaan zitten en gewoon maar door te gaan, dan probeer ik dat ook nog even!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 23 minuten geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 18 uur geleden
Foto: Martijn Mastenbroek
Veel fietsendiefstallen in Lansingerland: 260 aangiften in 2023 Algemeen 19 uur geleden
Piet blijft uiteraard wel schilderen!
Kunstenaar Piet Kouwenhoven stopt met zijn schilderlessen Algemeen 20 uur geleden

Uit de krant