Afbeelding

Gratis compost uit De Groenzoom op te halen

Algemeen

Op zaterdag 25 maart 2023 kunnen geïnteresseerden tussen 09:00 en 12:00 uur gratis ‘Groenzoomcompost’ afhalen aan de Kleihoogt 60, Berkel en Rodenrijs. Om een kruidenrijke vegetatie in het natuur- en recreatiegebied te realiseren worden diverse percelen twee keer per jaar gemaaid. 

De nieuwe kruidenrijke vegetatie heeft een positief effect op de weidevogels en andere dieren in het gebied. Het maaisel is verwerkt tot compost. Met de compost kunt u uw moestuin en bloemenborders verrijken. De compost ligt los in de hoop. Breng dus uw eigen zakken, bakken of kar mee om de compost te vervoeren. Op is op, dus zorg dat u op tijd bent. De compost wordt kosteloos aangeboden door beheercombinatie De Groenzoom.

Compost maken
Gedurende bijna één jaar is het gemaaide gras gecomposteerd. Door de warmte (broei) in het gras zijn temperaturen van zo’n 70°C ontstaan, welke in de loop van de tijd zijn gezakt tot een constante temperatuur van 50°C. Hierdoor zijn onkruidzaden én ziektekiemen afgedood 1. Door te composteren zorgen we voor een mooie en duurzame manier van hergebruik van organisch ‘afval’; u hoeft immers geen (kunst)mest te gebruiken. Compost zorgt ook voor het vastleggen van CO2 in de bodem.

Ophalen compost
De locatie is zeer ruim ingericht, waardoor het mogelijk is om gelijktijdig met elkaar de compost op te halen. De compost ligt op een grote hoop en mag naar behoefte worden ingeladen. Neem uw eigen materiaal mee om de compost in te laden en te vervoeren. Denk aan een schop of riek, zakken en/of kar. Wanneer het op enig moment te druk is, zullen we u vragen in de auto te wachten tot een voorganger gereed is met inladen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 1 uur geleden
Foto: Martijn Mastenbroek
Veel fietsendiefstallen in Lansingerland: 260 aangiften in 2023 Algemeen 2 uur geleden
Piet blijft uiteraard wel schilderen!
Kunstenaar Piet Kouwenhoven stopt met zijn schilderlessen Algemeen 4 uur geleden
De verduurzaming van het zwembad stuit op een praktische belemmering: het netcongestieprobleem.
Verduurzaming De Windas moeilijker dan gedacht Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer Zakelijk 17 apr, 15:24
De organisatie toont trots het tot nog toe opgehaalde bedrag: 49.250 euro.
Bijna 50.000 euro opgehaald tijdens 24 uur Lansingerland Algemeen 17 apr, 14:07

Uit de krant