HBR viert de tweede treffer van Sjoerd Zeeman (16). Bart van Eijken (10) en Koen Streefkerk (11) delen in de vreugde. (Foto: Erik van Dort)

Negen goals en zes punten voor HBR-teams

Algemeen 92 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - De dames van HBR speelden zondag in Wassenaar tegen De Kieviten. Britt Markx maakte de 0-1 en daarmee was de ban gebroken.

Even later was er een wervelende periode van 5 minuten waarin Eveline Kersloot en Sascha van der Ree (tweemaal) uithaalden en de Berkelse dames op een comfortabele voorsprong van 0-4 brachten. Tegen het eind van de wedstrijd wisten De Kieviten nog tweemaal tegen te scoren, maar de Berkelse overwinning kwam geen moment in gevaar. Thuis in Berkel rekenden de heren enige tijd later op overtuigende wijze af met De IJsseloever uit IJsselstein. Al na 4 minuten scoorde Sjoerd Zeeman op aangeven van aanvoerder Bart van Eijken. Hoewel IJsseloever tien minuten later door een strafcorner gelijk kwam, was die vreugde voor de bezoekers van korte duur, want 2 minuten later scoorde Sjoerd Zeeman opnieuw. Koen Streefkerk en Mark Luns scoorden de 3-1 en 41, waardoor HBR met een uiterst comfortabele voorsprong de rust in ging. Na rust bleef HBR goed combineren, maar was wel wat minder scherp. Maar toen Teun Mooldijk mocht aanleggen voor een strafbal werd het ook nog 5-1. Kort voor tijd scoorde IJsseloever nog een keer tegen, maar dat was voornamelijk relevant voor de statistiek.