Afbeelding

Zorg- en revalidatiecentrum voor Oekraïense vluchtelingen in Lansingerland

Algemeen

Nog voor de zomer realisatie tijdelijk zorg- en revalidatiecentrum voor Oekraïense vluchtelingen die medische zorg nodig hebben.

Op 10 mei heeft het college van B&W ingestemd met het realiseren van een zorg- en revalidatiecentrum in het voormalige herstelhotel aan de Dorpsstraat 3 in Bleiswijk, voor maximaal 22 Oekraïense vluchtelingen die tijdelijk medische zorg nodig hebben. Op een gewone verblijfplaats herstellen is voor Oekraïners die ernstig ziek zijn of te maken hebben met zwaar medisch letsel niet mogelijk. Ook komen er steeds meer ernstig gewonde Oekraïense oorlogsslachtoffers naar Nederland die specialistische zorg nodig hebben. Als de patiënten voldoende hersteld zijn gaan zij ergens anders wonen, of keren zij terug naar hun oorspronkelijke verblijfplaats.

Voorlopige planning
Als alles volgens planning verloopt, gaat de locatie voor de zomervakantie open. De patiënten die worden opgevangen zijn bedlegerig en begeven zich niet of nauwelijks buiten het pand. Wel ontvangen zij bezoek tijdens bezoekuren. Wanneer alle 22 bedden nodig zijn, kunnen we nog niet inschatten.

Uitvoering dagelijkse zorg op locatie
De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) coördineert de dagelijkse zorg op locatie. De GHOR heeft daarvoor een team van gespecialiseerde verpleegkundigen. Zij werken samen met lokale zorginstanties, zoals de huisarts en thuiszorg.

Belangrijke zorglocatie in de regio
Verschillende partijen hebben aan Lansingerland gevraagd het voormalig herstelhotel (weer) geschikt te maken. Omdat het eerder al een zorglocatie was, zijn alle voorzieningen aanwezig. Hiermee levert de gemeente Lansingerland voor de regio een belangrijke bijdrage voor deze specifieke groep Oekraïners.

De gemeenteraad is op 16 mei geïnformeerd
De gemeenteraad is op 16 mei per brief op de hoogte gesteld over de komst van het zorg- en revalidatiecentrum.

Informatieavond op 30 mei
Omwonenden zijn per brief uitgenodigd voor een informatieavond op 30 mei. Tijdens deze informatieavond worden zij uitgebreid geïnformeerd over het zorg- en revalidatiecentrum en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Meer informatie binnenkort beschikbaar op: lansingerland.nl/loo

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 1 minuut geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 17 uur geleden
Foto: Martijn Mastenbroek
Veel fietsendiefstallen in Lansingerland: 260 aangiften in 2023 Algemeen 18 uur geleden
Piet blijft uiteraard wel schilderen!
Kunstenaar Piet Kouwenhoven stopt met zijn schilderlessen Algemeen 20 uur geleden

Uit de krant