Linda Abassi-Galjé uit Bleiswijk heeft tijdens lange wandelingen langs de Rotte haar verhaal bedacht. (Foto: PR)
Linda Abassi-Galjé uit Bleiswijk heeft tijdens lange wandelingen langs de Rotte haar verhaal bedacht. (Foto: PR)

Na jarenlang dromen eindelijk een eigen boek!

Algemeen 1 keer gelezen

Bleiswijk - Linda Abassi-Galjé heeft tijdens lange wandelingen langs de Rotte haar verhaal bedacht. Het Bleiswijks antwoord op Harry Potter? Laat het ons weten. Haar droom dat iedereen haar verhaal kan lezen is uitgekomen. Het boek ‘De Saffier van Delphi, Magische avonturen’, is te leen in Bibliotheek Oostland en te koop bij verschillende winkels, waaronder Primera Bleiswijk en Kantoorboekhandel Janneke in Berkel. De twee vervolgdelen zijn ook al in de maak.

Tijdens de coronacrisis heeft Linda de kans gekregen om het verhaal, dat al jaren in haar hoofd zat en steeds verder vorm kreeg, op papier te zetten. Na aanmoediging van familieleden, die het manuscript hebben gelezen, heeft ze de stoute schoenen aangetrokken en Uitgeverij Boekscout benaderd. Na de lovende kritieken van Boekscout kreeg ze een tweejarig contract aangeboden. Boekscout: “Het pakkende en bloedstollende verhaal weet de aandacht van de jonge lezer te grijpen vanaf het moment dat Ben ongeduldig bij Logan thuis zit. Meteen voel je als lezer dat er iets aan de hand is. Deze spanningsopbouw blijft het hele verhaal zo, waardoor je als lezer het boek het liefst in één keer uitleest.”

De auteur
Linda Abassi-Galjé is geboren in 1984. Ze is gek op de meest onmogelijke en fantasierijke verhalen om je dagenlang in te verliezen. Ze woont samen met haar man, twee zonen en hond in Bleiswijk. Over haar eerste boek zegt Linda: “Ik denk dat kinderen die op zoek zijn naar een boek waarin ze even kunnen geloven dat alles mogelijk is en hun grootste dromen werkelijkheid kunnen worden, dit boek zullen waarderen. Het zit vol geweldige en spannende avonturen waar ik zelf nog steeds jaloers op ben. Zo kan het personage bijvoorbeeld vliegen, en als ik ooit een superkracht zou willen hebben, dan zou ik ook willen kunnen vliegen.”

Familieproject
Het boek is tot stand gekomen met veel hulp van Linda’s familie. Haar vader, een kunstenaar, heeft het omslagontwerp bedacht en geschilderd. Haar man heeft met plezier op vele avonden naar haar voorgelezen geluisterd. Haar moeder en stiefvader hebben geholpen met de details. Linda heeft bewust gekozen voor een Printing On Demand (POD) uitgave. Dit betekent dat het boek alleen wordt gedrukt en verzonden zodra er een bestelling is geplaatst. Er liggen dus geen duizenden exemplaren in het Centraal Boekhuis, wat resulteert in minder papierverbruik en duurzamer verzenden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 10 uur geleden
Foto: Martijn Mastenbroek
Veel fietsendiefstallen in Lansingerland: 260 aangiften in 2023 Algemeen 11 uur geleden
Piet blijft uiteraard wel schilderen!
Kunstenaar Piet Kouwenhoven stopt met zijn schilderlessen Algemeen 12 uur geleden
De verduurzaming van het zwembad stuit op een praktische belemmering: het netcongestieprobleem.
Verduurzaming De Windas moeilijker dan gedacht Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer Zakelijk 17 apr, 15:24

Uit de krant