De winnaars van groep 4, de Oosthoek, poseren trots met hun beker. (Foto: PR)
De winnaars van groep 4, de Oosthoek, poseren trots met hun beker. (Foto: PR)

Plezier bij Bleiswijks Schoolvoetbaltoernooi

Algemeen 3 keer gelezen

Bleiswijk - Op de eerste dag van de meivakantie vond voor de 36e keer het Bakker Ammerlaan Schoolvoetbaltoernooi plaats. Ruim 300 kinderen trokken naar sportpark Merenveld om bij de Soccer Boys de eer van hun basisschool hoog te houden.

In de ochtend speelden de kinderen van groep 3 en 4 in gemengde teams. In de middag speelden de groepen 5 tot en met 8 en waren op twaalf velden tegelijkertijd wedstrijden aan de gang. De omstandigheden waren dit jaar uitdagend voor de kinderen en er werd flink gestreden. Tientallen ouders, familieleden en leerkrachten trotseerden de kou en kwamen hun favoriete team aanmoedigen.

Dit jaar werd voor het eerst gewerkt met een app waarin alle belangstellenden zich op de hoogte konden stellen van de uitslagen en standen. In de pauze waren er weer de krentenbollen van Bakker Ammerlaan. De organisatie bestond uit een team van vrijwilligers, waarvan een deel bekende gezichten van de Soccerboys, aangevuld met iemand vanuit het jongerenwerk (Gro-up). Diverse enthousiaste jeugdleden waren bereid de rol van scheidsrechter op zich te nemen. De EHBO vereniging zorgde voor een veilig gevoel, maar hoefde gelukkig niet in actie te komen. De Klimophoeve ging naar huis met een wisselbeker, dankzij de winst in drie van de zeven poules. De Wiekslag (groep 8) en de Klimophoeve (groep 6 en 7/8 meisjes) gaan door naar de KNVB regiofinales. Wat waren er weer een hoop vrolijke kreten te horen en blije gezichten te zien op het sportpark. Dit was voor de organisatie genoeg reden om het voornemen uit te spreken om ook volgend jaar weer een mooi toernooi te gaan neerzetten.

Uitslag:

Poule 3
1. Klimophoeve team 2
2. Oosthoek team 2
3. Wiekslag team 1

Poule 4
1. Oosthoek
2. Klimophoeve team 1
3. Wiekslag

Poule 5
1. Wiekslag
2. Anne Frank team 3
3. Oosthoek

Poule 6
1. Klimophoeve team 1
2. Anne Frank
3. Poort

Poule 7 Jongens
1. Oosthoek
2. Poort
3. Klimophoeve team 1

Poule 7/8 Meisjes
1. Klimophoeve team 1
2. Klimophoeve team 2
3. Wiekslag team 2

Poule 8 Jongens
1. Wiekslag
2. Oosthoek team 2
3. Oosthoek team 1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant