Afbeelding

Prachtige filmmuziek op een zomeravond in de Dorpskerk

Algemeen 97 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Organist Arjan Breukhoven komt met een geheel vernieuwend programma op zaterdag 7 augustus. Een programma met soundtracks, met filmmuziek gespeeld op orgel. Een unieke combinatie die ook in Nederland geheel nieuw is.

Dit keer geen programma met literatuur of improvisaties. Arjan zette kortgeleden een heel filmprogramma op cd. Voor zover bekend is dit de allereerste orgel-cd ter wereld met filmmuziek. Op de cd, en natuurlijk ook tijdens het concert, speelt de organist soundtracks van bijvoorbeeld de film Mission Impossible, maar ook muziek uit The Deer Hunter, Indiana Jones, Bohemian Rhapsody, Platoon en meerdere wereldberoemde speelfilms. Prachtige melodische composities, maar ook spectaculair vuurwerk op orgel.

Arjan Breukhoven presenteerde al vele keren solo-cd’s. Een serie met improvisaties en een serie cd’s met onder andere bijzondere transcripties. Heel succesvol was de cd Bach & Friends, maar ook met collega musici presenteerde hij vele cd’s. Maar dit concept op orgel is echt uniek in de orgelwereld, en dat gespeeld op een heerlijke zomeravond in augustus. Het concert op 7 augustus begint om 20:00 uur. Kaarten a € 10,- zijn verkrijgbaar op www.arjanbreukhoven.nl/agenda.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant