Afbeelding

Zomers vertier in Lansingerland

Algemeen 97 keer gelezen

Lansingerland – Alle schooltassen zijn weer opgeborgen, de boeken verdwijnen voor even uit het zicht, de schoolvakantie is inmiddels van start. Meer dan ooit zijn de mensen toe aan vakantie, al dan niet in eigen land. Corona heeft zijn sporen nagelaten. Iedereen jong en oud is op zoek naar ontspanning en vertier. We namen een kijkje bij verschillende activiteiten in de gemeente. Voor wie niet op vakantie gaat, heeft Lansingerland genoeg leuks in petto. Laat de zon maar schijnen! 

Net als vorig jaar biedt ook dit jaar Expeditie Lansingerland een zomerprogramma aan voor de jeugd. Lansingerland Beweegt, gemeente Lansingerland, lokale sport- en cultuuraanbieders en jeugdorganisaties hebben samen een leuk, leerzaam en uitdagend zomerprogramma samengesteld voor de jeugd tot en met 18 jaar. Gedurende de hele zomervakantie kan de jeugd zich aanmelden voor diverse sport, - en cultuuractiviteiten. Lars (9) Heeft vorig jaar ook meegedaan aan diverse activiteiten en wil zich dit jaar ook inschrijven voor kickboksen. “Vorig jaar heb ik niet meegedaan met kickboksen, maar dat lijkt me wel gaaf. Ik wil misschien zelf ook op kickboksen en dan kan ik alvast kijken hoe het gaat.” Daphne Lammers is moeder van twee kinderen van 6 en 9 en is zich momenteel aan het oriënteren op de mogelijkheden van expeditie Lansingerland. “Sommige activiteiten zijn uitverkocht. Het is dus blijkbaar wel populair. We gaan dit jaar niet op vakantie. Ik denk dat de jongens het wel fijn zullen vinden om mee te doen met een wisselend programma”, zegt ze. 

Speeltuin de Kievit
Speeltuin de Kievit is in Lansingerland en omgeving een begrip. Al ruim 65 jaar is de speeltuin niet meer weg te denken. Verschillende generaties hebben er al gespeeld. Hoewel het een regenachtige middag was, was het er behoorlijk druk. Kinderen hebben nergens last van en spelen ongestoord verder. “De Kievit is het leukste speeltuin ooit”, roept Veerle (6) vanaf de trampoline. “We hebben dit jaar een abonnement genomen op de Kievit. We gaan niet op vakantie en we wonen praktisch om de hoek. Veerle vindt het hier geweldig en ik kan even rustig een boekje lezen. Jammer dat we geen echt zomers weer hebben, maar we mogen niet klagen”, zegt moeder Janine. Zaterdag 21 augustus vindt het tentenkamp plaats bij speeltuin de Kievit. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen een eigen tent luchtbed meenemen en een nachtje bij de Kievit logeren. De kosten zijn €15,- per persoon.

Tuin van Floddertje
In het zuidelijke gedeelte van het Annie M.G. Schmidtpark zit de Tuin van Floddertje. Dit is een natuurspeeleiland voor echte avonturiers. Het speeleiland bestaat uit drie delen, die met elkaar worden verbonden door een breed wandelpad. Het eerste deel bij de entree is voor de jongste kinderen. Anneke komt hier regelmatig met haar twee kinderen Niels (4) en Floris (6). Met een bolderkar gevuld met een picknickmand met wat lekkers, zandspeelgoed een handdoek en droge kleren, kan het avontuur beginnen. Via een trekvlot kom je in het achterste deel van het eiland, het avontuurlijke speelbos. Gehuld in regenlaarzen en een joggingspak speelt het tweetal in de modder tussen de stenen. “Ik ben een piraat en het vlot is de boot”, zegt Floris glunderend. Anneke volgt het tweetal op de voet en maakt foto’s en filmpjes van hun avonturen. “Als de kinderen genieten, geniet ik ook.”

Skatepark
Het Freerunpark en daaraan grenzend het skatepark in het Annie M.G. Schmidtpark is ontzettend populair onder de jeugd in Lansingerland. De kinderen komen vanuit alle uithoeken in Lansingerland met voornamelijk stuntsteps naar het skatepark. Onder luid gejuich worden verschillende trucjes geoefend en niet te vergeten ook gefilmd om later de beste moves op social media te plaatsen.

Trucjes
Nick (13) en Luuk (13) zijn bijna dagelijks in het skatepark te vinden. Met hun stuntsteps oefenen ze verschillende trucjes en bewegingen. “Ik kom bijna elke dag hiernaartoe als het niet te warm is. Als de baan nat is gaan we ook niet skaten, want dan kun je uitglijden”, zegt Luuk. “Ik vind het leuk om nieuwe dingen in het skatepark te leren en ook om gewoon met vrienden bij elkaar te komen”, zegt Nick. Uiteraard werden de verschillend trucjes met de step ook even geshowd!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant