Amara met haar broer Christiaan. (Foto: PR
Amara met haar broer Christiaan. (Foto: PR

Spoken word-artiest draagt voor in Bleiswijk

Algemeen 9 keer gelezen

Bleiswijk - Amara van der Elst, de bekende Nederlandse spoken-word artiest, zal op 4 mei een bijzondere voordracht geven in Bleiswijk. 

Van der Elst, die heel Nederland wist te inspireren met haar indrukwekkende voordracht tijdens de Dodenherdenking op de Dam in 2021, is niet alleen een getalenteerde artiest, maar ook een belangrijke stem in het maatschappelijk debat. 

Maatschappelijk gekleurd
Met haar teksten, die vaak politiek en maatschappelijk gekleurd zijn, bespreekt ze onderwerpen zoals racisme, identiteit, burn-out en straatintimidatie. Van der Elst: “Het lijkt mij mooi om in Bleiswijk een voordracht te doen. Mijn broer, Christiaan Toussaint, woont in Bleiswijk. Mijn neefje Maxime Toussaint (3) groeit op in Bleiswijk. Verder staat de kleinschaligheid en het dorpse in Bleiswijk in sterk contrast met de grote steden in de omgeving. Dat vind ik mooi en spreekt mij erg aan. Momenteel woon ik in Rotterdam, maar als ik in de toekomst zou uitwijken naar een dorp staat Bleiswijk hoog op mijn lijst.”

Spontaan
Bleiswijker Christiaan Toussaint is bestuurslid van het Oranjecomité Bleiswijk. “Toen we van te voren de festiviteiten en plechtigheden rondom 4 en 5 mei aan het plannen waren kwam ik op het spontane idee om mijn zus Amara te vragen. Zij was direct enthousiast. En zo geschiedde”, vertelt hij. Het optreden in Bleiswijk is een unieke kans om de kracht van spoken word te ervaren in een kleinschalige, intieme setting. Spoken word, een kunstvorm die elementen van poëzie, proza, korte verhalen en andere literatuur kan bevatten op een ritmische manier voordraagt, wordt vaak ondersteund door dans, handgebaren, video en muziek. Van der Elst, die haar teksten vaak met expressieve bewegingen ondersteunt, zegt dat haar achtergrond in dans haar helpt om de woorden beter te onthouden en een sterke verbinding met het publiek te creëren.

Gedenkwaardig
Het optreden van Amara van der Elst in Bleiswijk belooft een gedenkwaardige avond te worden, waarin ze de magie van spoken word zal gebruiken om mensen te verbinden en te laten zien dat we ondanks onze verschillen veel gemeen hebben. Haar voordracht zal plaatsvinden op het Herdenkingsplein van Bleiswijk, waar ook de 2 minuten stilte zal worden gehouden. Het evenement zal op 4 mei live worden uitgezonden op RTV Lansingerland. Dit optreden is een prachtige gelegenheid voor de inwoners van Bleiswijk en omstreken om de kracht van Amara’s woorden en de emotionele impact van spoken word te ervaren. Mis deze unieke kans niet om Amara van der Elst live te zien optreden en samen met anderen te herdenken en te reflecteren op het verleden en de toekomst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant