Jordy Koelhuis (links) van Plus overhandigt een pakket aan Wim de Heer (midden) en Rick Stofbergen.
Jordy Koelhuis (links) van Plus overhandigt een pakket aan Wim de Heer (midden) en Rick Stofbergen.

Zeer succesvolle inzameling voor boodschappenpakketten

Algemeen 3 keer gelezen

Bergschenhoek - Vanaf november vorig jaar konden er weer zegels worden gespaard voor een gratis boodschappenpakket bij Plus Koelhuis. Voor de elfde keer zijn er door de Hervormde Gemeente Bergschenhoek en CBS de Regenboog enthousiast zegels gespaard voor een gratis boodschappenpakket van Plus. 

De pakketten zijn voor gezinnen of mensen in Lansingerland die in deze tijd moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. De actie is tevens bedoeld voor de mensen die aangewezen zijn op de Voedselbank. Ook dit jaar ging de organisatie ervan uit zo’n honderd pakketten te kunnen sparen, net als de laatste jaren. “Even leek het erop dat dat waarschijnlijk niet haalbaar zou zijn, want de zegeltjes en kaarten kwamen aan het begin mondjesmaat binnen”, aldus Wim de Heer, een van de organisatoren. “Twee weken voor het einde van de actie waren er zo’n dertig volle kaarten, maar mede door de inzet van de gemeenteleden en de leerlingen van CBS de Regenboog zijn er 128 pakketten bij elkaar gespaard: het hoogste aantal tot nu toe! We danken iedereen voor het sparen en langsbrengen van de (volle) kaarten en losse zegels.” Op maandag 3 april kreeg Wim van Jordy Koelhuis van Plus te horen dat er via de Ronde Tafel 136 nog 25 extra pakketten beschikbaar zijn gesteld. Hiermee zijn er in totaal 153 pakketten bij elkaar gespaard. Een fantastisch resultaat! 

Goede bestemming
De diaconie van de Hervormde Gemeente Bergschenhoek heeft inmiddels een aantal dozen uitgedeeld. Ook de rest zal de komende tijd een goede bestemming krijgen. “Wij hopen dat jullie volgend jaar weer net zo fanatiek meesparen en bedanken iedereen die dit jaar hebben meegeholpen om deze actie tot zo’n succes te maken”, zegt Wim tot slot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

De meiden van groep 5 en 6 van OBS Groenehoek hadden er zin in!
Veel animo voor schoolvoetbaltoernooi Algemeen 30 minuten geleden
In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 18 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 21 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 23 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen gisteren

Uit de krant