Afbeelding

Vuurwerk wint aan populariteit: “Aantal bestellingen gaat door het dak!”

Algemeen 1 keer gelezen

Pijnacker - Tijdens een rondgang langs diverse vuurwerkverkooppunten in Pijnacker-Nootdorp en omstreken blijkt dat het aantal voorbestellingen bij vuurwerkwinkels gigantisch is. De regio maakt zich op voor een geweldige jaarwisseling.

“We zijn blij met het positieve signaal dat de consument nu al afgeeft”, zegt Ed Verbakel. Hij verkoopt, samen met zijn broer Jeroen, al 47 jaar vuurwerk vanuit de bekende winkel in Pijnacker, maar ook online.

Mooie traditie
“We zien dat veel mensen weer zin hebben in een oud en nieuw met consumentenvuurwerk. Het aantal bestellingen ligt 50 procent hoger dan voor corona. Maar nog opvallender is dat de gemiddelde bestelling veel hoger is dan in 2019. Na twee oud en nieuw vieringen zonder vuurwerk af te mogen steken, lijkt het er op dat mensen het gewoon gemist hebben. Zelf vuurwerk afsteken is blijkbaar een traditie die mensen in ere willen houden.”

Illegaal vuurwerk
Het sentiment rondom consumentenvuurwerk is er de laatste jaren niet beter op geworden, en dat is niet altijd terecht vindt Verbakel. “Veel incidenten worden in het nieuws gelinkt aan consumentenvuurwerk, terwijl het bijvoorbeeld onmogelijk is om straatmeubilair op te blazen met het vuurwerk wat wij mogen verkopen. De meeste ongelukken en vernielingen zijn toe te schrijven aan illegaal vuurwerk. Hier zou dan ook beter op gehandhaafd moeten worden en gewoon veel hogere boetes en straffen voor uitgedeeld moeten worden.”

Veiligheid
“We zijn er op gebrand om alleen het beste en meest veilige vuurwerk te produceren in China.” Ed Verbakel ontwikkelt en produceert al tien jaar zelf vuurwerk onder de naam China Red in de provincie Hunan in China. De vier Chinese personeelsleden zorgen ervoor dat alles nauwgezet gecontroleerd wordt op uitwerking en veiligheid onder leiding van Ed.

“Wij brengen vuurwerk op de Nederlandse markt dat zeer veilig is en aan de regelgeving van de Nederlandse overheid voldoet. Daarnaast heeft iedereen, die op oudjaarsavond de straat op gaat, ook een eigen verantwoordelijkheid.” Volg altijd de instructie op die op het vuurwerk staat. Gebruik een aansteeklont bij het aansteken en ga niet naar buiten zonder veiligheidsbril, ook als je alleen toeschouwer bent, zo luidt het advies. Website om nu al te bestellen: www.verbakelvuurwerk.nl.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 24 minuten geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 18 uur geleden
Foto: Martijn Mastenbroek
Veel fietsendiefstallen in Lansingerland: 260 aangiften in 2023 Algemeen 19 uur geleden
Piet blijft uiteraard wel schilderen!
Kunstenaar Piet Kouwenhoven stopt met zijn schilderlessen Algemeen 20 uur geleden

Uit de krant