Foto's: Ron Fruining
VOETBALWEEKEND

TOGB sluit 2022 in stijl af

Algemeen

Lansingerland - Derdedivisionist TOGB heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop eenvoudig gewonnen. Na een 4-1 ruststand, twee keer Le Fevre en tweemaal Slierendrecht, werd het uiteindelijk 5-1 voor de geel zwarten. De laatste treffer voor TOGB in het duel tegen UDI’19 kwam op naam van Dean Zandbergen. Na afloop werd bekend dat hoofdtrainer Mark Schuur TOGB aan het einde van het seizoen gaat verlaten.

Na drie minuten was er al de voorsprong voor TOGB. Na sterk doorgaan van aanvoerder Max le Fevre kon Anthony Slierendrecht de 1-0 achter doelman Ralph Vos schieten. Ook 2-0 werd door Slierendrecht verzorgd na voorbereidende werk van Dean Zandbergen.
Na een overtreding van doelman Zwarteveld, mocht Wietse van Lankveld aanleggen voor een strafschop. Zwarteveld koos een hoek en Lankveld schoof de bal in de andere: 2-1. Direct na de aansluitingstreffer van de Brabantse formatie, was het weer raak voor TOGB. Max le Fevre schiet 3-1 binnen.
Nog voor de rust viel de vierde TOGB-treffer. Na een fantastische loopactie volgde een dito voorzet van Dean Zandbergen op Max le Fevre die doelman Vos andermaal kansloos liet: 4-1. UDI’19 probeerde zich na rust te herpakken. De verdedigende stellingen werden wat vaker losgelaten. TOGB had echter volledige controle en liet de Brabanders niet gevaarlijk worden UDI’19 kreeg door toedoen van Dean Zandbergen nog een vijfde treffer te verwerken.

Zure druiven
Eersteklasser BVCB was bij Terneuzense Boys vanaf de aftrap fel op de bal en zocht al snel de weg richting Zeeuws-Vlaamse doel. Na ruim een kwartier gooit Giovanni de Groot vanaf rechts de bal hoog in het strafschopgebied van Terneuzense Boys. De Rooy gaat onder de bal door waarna het speeltuig op stuit voor Ricoberto Luijando. Met een eenvoudig kopballetje brengt hij BVCB op voorsprong.
De weinige toeschouwers zijn amper teruggekeerd vanuit de warme kantine, als BVCB de voorsprong vergroot. Michael de Rooy kopt na een fraaie aanval hard binnen. Daarna claimt BVCB tevergeefs een strafschop wegens hands. Terneuzense Boys is op 1-2 gekomen en in de toegevoegde tijd krijgt BVCB ook 2-2 om de oren. Voor BVCB zijn de druiven meer dan zuur. Een betere aansluiting bij de top wordt gemist.
Tweedeklasser Berkel ging met 1-0 onderuit bij SVC’08. Voor de derde keer was een standaardsituatie de ploeg funest in de slotfase.
Derdeklasser Soccer Boys kwam met de 1-4 zege bij Maense in de dubbele cijfersmet winstpunten en deed goede zaken. Na een treffer in eigen doel reageerden Ruben van den Bosch, Wilmar Zeelenberg, Raymon Schenk en Jorren Plugge in het voordeel van de Bleiswijkers.
Het team Vrouwen-1 van Berkel bleef met 2- de baas over het Groningse The Knickerbockers. Aanvoerder Demi Verlangen was na rust tweemaal succesvol.