Liselotte is vaak te vinden in het survivalbos bij Outdoor Valley.
Liselotte is vaak te vinden in het survivalbos bij Outdoor Valley.
JOB IS TOP

Outdoor fitnesstrainer Liselotte de Koning

Algemeen

Bergschenhoek – Sporten zit bij Liselotte de Koning in haar DNA, en dan vooral buitensporten. Niet vreemd dus dat we haar tegenkomen bij Outdoor Valley, waar zij als fitnesstrainer werkt. “Hier kan je buitenspelen zonder dat iemand het gek vindt”, zegt Liselotte die als kind ook altijd wel ergens buiten te vinden was.

“Het kost mij geen energie om voor een groep te staan”, zegt Liselotte. “Het voelt heel natuurlijk. Het begon allemaal toen ik zelf deelnam aan bootcamp- en survivaltrainingen. Vroeger bij het Huttendorp vond ik de survival ook al heel erg leuk”, zegt Liselotte die in Bleiswijk opgroeide, waar zij veel buiten sportte en speelde.” Al snel ging ik deelnemen aan een extreme vorm van bootcamp waar je met zwaardere voorwerpen traint. Tijdens een bootcamptraining BBB, waarbij je de spiergroepen van buik, billen en benen traint, vroeg de trainer aan mij of ik een keer wilde waarnemen. Dat vond ik zo leuk dat ik zelf trainer wilde worden. Het motiveren van mensen en zien hoe zij zich ontwikkelen en sterker worden, dat is het mooie van dit werk. Je bouwt een band op met elkaar in een groep die wekelijks of vaker samenkomt.” Liselotte legt uit wat het verschil is tussen bootcamp en survival: “Bij bootcamp ben je vooral bezig met krachtoefeningen. Je gebruikt daarbij je eigen lichaamsgewicht en voorwerpen die in het survivalbos bij Outdoor Valley voorkomen. Iedereen werkt in zijn of haar eigen tempo. Bij survival gaat het meer om het overwinnen van obstakels. Daar zijn technieken voor nodig. Je kunt er behendiger in worden als je weet hoe je de hindernissen moet benaderen. Je ziet steeds meer dat er hechte trainingsgroepen zijn waarbij mensen elkaar motiveren. Soms mondt dat uit in wedstrijden zoals een survival- of trailrun. Bij een survivalrun leg je een bepaalde afstand af met onderweg allerlei obstakels. Bij een trailrun wordt er gelopen op een onverharde ondergrond over heuvels en in de bergen. De groepen met deelnemers proberen we steeds groter te krijgen. Het contact tussen de trainers onderling bij Outdoor Valley is trouwens heel goed. Wij trainen ook vaak samen en ontmoeten elkaar regelmatig op instructeursavonden met een thema.” Liselotte verzorgt eveneens bootcamp trainingen op locatie. Zij neemt haar deelnemers daarbij mee in het groen dat overal te vinden is in de woonwijken van Lansingerland. Wij ontmoeten Liselotte op een woensdagavond met een groep in het Gouden Griffelplantsoen in Berkel en Rodenrijs. Liselotte spoort de deelnemers enthousiast aan om na twee warming-up rondes de burpees, jumping jacks en squats uit te voeren. Naast haar werk als fitnesstrainer studeert Liselotte Nederlands aan de lerarenopleiding. ”Ik heb inmiddels mijn vierde studiejaar bereikt. Dat betekent dat ik voor de klas mag staan. Een aantal uren van de week geef ik les aan het eerste- en tweede leerjaar van Melanchthon De Blesewic. Dat is erg leuk om te doen. Ik hoop dat ik nog lang fitnesstrainer kan blijven, in combinatie met het geven van Nederlandse les aan leerlingen van de middelbare school”, besluit ze.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 7 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 10 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 11 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 13 uur geleden

Uit de krant