Een impressie van de flexwoningen aan de Sporthoeklaan.
Een impressie van de flexwoningen aan de Sporthoeklaan.

Heiwerkzaamheden Sporthoeklaan starten medio februari

Algemeen

Bergschenhoek - In de week van 20 februari beginnen de heiwerkzaamheden op de locatie Sporthoeklaan in Bergschenhoek. De werkzaamheden duren ongeveer vier weken. De voorbereidingen om te kunnen heien worden inmiddels getroffen. De planning is wel afhankelijk van het weer.

Vanaf 23 januari starten de nutsbedrijven met werkzaamheden om de tijdelijke woningen van water, elektra en internet te kunnen voorzien. Het gaat vooral om de Sporthoeklaan en het Sporthoekpad tot aan de Hoeksekade. Vorig jaar heeft het trafostation nabij BVSB brandschade gehad. Stedin vervangt meteen dit beschadigde station tijdens de werkzaamheden. Het is mogelijk dat inwoners enige hinder ervaren van alle werkzaamheden. Na de heiwerkzaamheden wordt het terrein verder gereed gemaakt voor het plaatsen van de woningen, zoals het bouwen van de fundering. De woningen worden gebouwd in fabriekshallen. Daarna worden ze via een speciaal transport naar de locatie gebracht. Na plaatsing worden de woningen gebruiksklaar gemaakt en het openbaar gebied rondom de locatie aangelegd. Denk hierbij aan bestrating, verlichting of speelvoorzieningen. De bomen en het omliggende groen worden later dit jaar geplant. De verwachting is dat de nieuwe bewoners er eind tweede kwartaal 2023 gaan wonen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 2 minuten geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 4 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon zestig jaar getrouwd Algemeen 7 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 8 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 10 uur geleden

Uit de krant