Deelnemers luisteren aandachtig naar een presentatie.
Deelnemers luisteren aandachtig naar een presentatie.

Humanitas certificeert weer negen nieuwe vrijwilligers

Algemeen

Lansingerland - Weer negen enthousiaste vrijwilligers van Tandem Maatjes van Humanitas Lansingerland hebben op 11 januari hun certificaat mogen ontvangen voor het volgen van de introductietraining. 

Deze vrijwilligers willen graag iets willen betekenen voor een eenzame inwoner in Lansingerland. Er zijn inwoners in Lansingerland die het niet zo gemakkelijk vinden om in hun eentje dingen te ondernemen, maar wel graag nieuwe mensen ontmoeten. Een vrijwilliger van Tandem Maatjes kan hierbij helpen. De Tandem is een metafoor, samen is het gemakkelijker onder de mensen te komen en contacten te leggen. De vrijwilliger luistert ook naar de deelnemer, geeft aandacht en denkt mee. Spreekt jou dit aan en lijkt het je leuk om één keer per week, of één keer in de twee weken contact te hebben met een deelnemer? Kun je goed luisteren naar iemand die wil vertellen wat hem of haar bezighoudt? Samen plannen maken om het sociaal netwerk uit te breiden en/of weer in beweging te komen? Het contact met de deelnemer duurt ongeveer een jaar. Als het goed is, kan de deelnemer daarna zelf weer nieuwe contacten leggen en oude onderhouden. In februari 2023 gaat Humanitas weer een introductietraining Tandem Maatjes inplannen. Wil je daar bij zijn? Meld je dan aan via m.vandenakker@humanitas.nl of bel 06-35118618.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 2 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon zestig jaar getrouwd Algemeen 5 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 6 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 21 uur geleden

Uit de krant