Van links naar rechts: Milo de Boer, Segun Toriola, Ossie Almak, Michel de Boer en Tim Gras.
Van links naar rechts: Milo de Boer, Segun Toriola, Ossie Almak, Michel de Boer en Tim Gras.

Tafeltennissers TOGB trots op tweede plaats

Algemeen 2 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 17 december reisde het eerste tafeltennisteam van TOGB af naar Hilversum om het in de Eredivisiefinale op te nemen tegen streekgenoot Taverzo uit Zoetermeer.

De mannen van TOGB hadden voorafgaand aan het seizoen het doel gesteld om te handhaven in de eredivisie door bij de beste vier te eindigen. Dat ze uiteindelijk in de finale staan is naast een prachtig historisch resultaat voor de club ook een mooie ervaring voor de twee jonge jongens, Milo de Boer (18) en Tim Gras (20).

Ook in de finale werden Milo en Tim opgesteld met naast hen kopman Segun Toriola, die samen met Michel de Boer meerdere keren landskampioen werd onder de vlag van FVT uit Rotterdam. In het openingsduel startte Toriola voortvarend en zette het eerst punt voor TOGB op het bord door Gabrielius Camara met 3-1 te verslaan. Tim Gras moest vervolgens de winst aan de sterke Belg Yannick Vostes laten waardoor de teams weer op gelijke hoogte stonden. In de derde partij nam Milo de Boer het op tegen de verdediger Jakub Folwarski. Een lastige speelstijl waar Milo moeilijk vat op kreeg en 3-0 verloor. Zo keken de mannen uit Berkel en Rodenrijs in de pauze tegen een 2-1 achterstand aan.

Aan Segun Toriola de taak om de stand gelijk te trekken tegen Vostes. In een spannende wedstrijd waar beide mannen fantastisch tafeltennis lieten zien was het de speler van Taverzo die met 12-10, 12-10 en 11-5 de winst naar zich toe trok. Combilo TOGB stond 3-1 achter en Taverzo was slechts nog één winstpartij verwijderd van de titel. De twee jongste spelers van vandaag mochten dat gaan uitvechten. Milo de Boer moest winnen om TOGB nog in de race te houden terwijl Gabrielius Camara het winnende punt voor zijn club kon pakken. De laatste ontmoeting tussen de twee trainingsmaatjes was in het voordeel van Milo, die in de kwartfinale van het NK met 4-2 won. In Hilversum was Camara echter de betere en haalde met een 3-0 overwinning de titel binnen voor zijn club Taverzo.

“Uiteraard doet verliezen pijn, maar we mogen echt trots zijn op dit behaalde resultaat. Vandaag kwamen we in de breedte nog tekort tegen Taverzo, maar het spelen van zo’n finale is een mooie ervaring die Tim en Milo zeker mee zullen nemen in hun ontwikkeling. Speciale dank aan de sponsoren en de supporters waardoor we ons enorm gesteund voelen, op naar nog meer moois bij TOGB”, sprak coach Michel de Boer na afloop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 10 uur geleden
Foto: Martijn Mastenbroek
Veel fietsendiefstallen in Lansingerland: 260 aangiften in 2023 Algemeen 11 uur geleden
Piet blijft uiteraard wel schilderen!
Kunstenaar Piet Kouwenhoven stopt met zijn schilderlessen Algemeen 13 uur geleden
De verduurzaming van het zwembad stuit op een praktische belemmering: het netcongestieprobleem.
Verduurzaming De Windas moeilijker dan gedacht Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer Zakelijk 17 apr, 15:24

Uit de krant