Afbeelding

Gemeente start met opknapbeurt stationsomgeving Rodenrijs

Algemeen 152 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - De herinrichtingswerkzaamheden rondom metrostation Rodenrijs gaan 6 april van start. Aannemer Gebroeders van Kessel voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Lansingerland.

De stationsomgeving is verouderd en moet opgeknapt worden. Het busstation wordt opnieuw ingericht, het aantal fietsparkeerplekken wordt verdubbeld, de buitenruimte wordt vergroend en het parkeerterrein wordt opnieuw ingedeeld.

Waar start het werk?
Om hinder te beperken en te zorgen dat het station altijd bereikbaar blijft, wordt het project in fasen uitgevoerd. Er wordt gestart aan de busstationkant (oostkant van het station). Daarna worden de parkeerplekken aan de westkant van het station (Spoorhaven gebied) opnieuw ingericht. De werkzaamheden duren tot en met oktober 2021.

Fietsparkeren
De gemeente verbouwt ook de fietsenstallingen. Daarom moet het gebied leeg zijn van fietsen. Fietsen die een maand ongebruikt hebben gestaan, worden vanaf 2 april afgevoerd. Tijdens de werkzaamheden wordt aangegeven waar fietsen mogen staan.

Koffie bij de start
Reizigers wordt de hele dag een lekkere gratis kop koffie aangeboden. Het projectteam is die dag aanwezig om vragen te beantwoorden.

Projectapp ‘Station Rodenrijs’
Wilt u de voortgang van het werk volgen? Download dan de app Station Rodenrijs via de app in de Playstore of Appstore, of u kunt de QR-code bij dit bericht scannen. Naast de projectapp ‘Station Rodenrijs’, kunt u uw vragen via de mail (stationrodenrijs@lansingerland.nl) of telefonisch binnen werktijd (085 822 0414 ) stellen aan de omgevingsmanager.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant