Afbeelding

SeniorWeb thema-avond over domotica

Algemeen

Berkel en Rodenrijs - Wil je weten hoe je je huis slimmer maakt? In samenwerking met Bibliotheek Oostland houdt SeniorWeb Lansingerland op woensdag 16 november een informatieavond in de vestiging van Berkel en Rodenrijs. De avond start om 20.00 uur. 

Men hoeft zich niet vooraf aan te melden en de toegang is gratis. Het hebben van een smart home is geen toekomstmuziek meer. De avond is dan ook bedoeld voor iedereen die wil weten hoe je je huis (en je tuin) slimmer kunt maken, wat de voor- en nadelen zijn. En ook veiligheid en privacy komen aan de orde. Op deze informatieavond zal een presentatie worden gehouden over toepassingen van “domotica” in de huiselijke omgeving zoals het digitaal regelen van de temperatuur, de verlichting en de beveiliging. Domotica is een verzamelnaam voor alle apparaten die je helpen om alledaagse taken te automatiseren. Met domotica maak je jouw huis slim, door bijvoorbeeld tijdschema’s in te stellen. Je koppelt domotica aan een smart home platform om ze met elkaar te laten communiceren. Dit maakt het mogelijk om apparaten op afstand aan te sturen. Dit doe je met je telefoon of door spraakopdrachten te geven aan een smart home hub. Hoe meer domotica je hebt, hoe slimmer je huis wordt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 11 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 14 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 15 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 17 uur geleden

Uit de krant