Cantores Amatores repeteert iedere woensdagavond in de Dorpskerk in Pijnacker, maar is beslist geen kerkkoor. (foto Victor van Leeuwen)
Cantores Amatores repeteert iedere woensdagavond in de Dorpskerk in Pijnacker, maar is beslist geen kerkkoor. (foto Victor van Leeuwen)

Cantores actief bij lunchconcert in Berkel

Algemeen 1 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Een broodje eten en intussen lekker luisteren en kijken naar een koor dat met pianobegeleiding van alles zingt. Van Zoutelande van Blof tot Avond van Boudewijn de Groot en van Bicycle Race van Queen tot de Air on G-string van Bach. 

Het kan komende zondag bij Willem Huijgensz aan de Noordeindseweg 104 in Berkel en Rodenrijs. Naast of achter de katholieke kerk is daar in het kader van Cultuur aan het Lint weer een lunchconcert. Voor een tientje per persoon zit je warm en krijg je een heerlijke lunch en een mooi concert voorgeschoteld! Cantores Amatores is een Pijnackers projectkoor met ook veel zangers en zangeressen uit Lansingerland dat nu zo’n acht jaar bestaat. Het is opgericht door de bevlogen muzikaal leider David van Lith uit Den Haag die nooit schroomt om het vierstemmige koor een ambitieus en uitdagend programma voor te leggen. Eind juni trad het koor op met het programma Pop-up Dance in theater CulturA & Zo in Nootdorp, samen met professionele dansers en leden van De Dansacker uit Pijnacker. 

Nu is het koor in voorbereiding op het nieuwste project Wintersongs dat zaterdag 21 januari 2023 in de Dorpskerk aan het Koningshof in Pijnacker wordt uitgevoerd. Het is een kort maar uitdagend project waar nieuwe mensen zich voor kunnen aanmelden. Deze en volgende woensdag zijn er inloopavonden om kennis te maken en sfeer te proeven. Dat mondt zaterdag 5 november uit in een studiedag.  De oefenlocatie is de moderne consistorie van de Dorpskerk. De repetities duren van 20.00 tot 22.30 uur en de zaterdagse studiedagen van 9.30 tot 15.00 uur. Het programma van Wintersongs is heel gevarieerd. De eerste helft is klassiek georiënteerd met stukken van onder meer Karl Jenkins en Ola Gjeilo. De tweede helft is gericht op pop, folk en filmmuziek. De zang wordt begeleid door het virtuoze Atmospheric String Quintet & Guests. Voor het instuderen van de muziek wordt gewerkt met ingezongen oefenbestanden. Er is vooral een gebrek aan bassen en ook tenoren, maar ook alten zijn welkom. Mail naar secretariaatcantores@gmail.com of loop gewoon binnen. Meer eerst dus komende zondag 30 oktober vanaf 12.15 uur het lunchconcert in Willem Huijgensz aan de Noordeindseweg 104 in Berkel en Rodenrijs. Er wordt in drie blokken gezongen. Eerst pop/folk met onder meer enkele nummers van The Beatles en Down bij The Sally Gardens. Daarna volgt een blokje klassiek met onder meer Adiemus van Jenkins en Calme des Nuits van Saint Saëns. Tot slot een Nederlandstalig blok met onder andere Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij en de Pastorale van Ramses Shaffy. Het lunchconcert in ongedwongen sfeer begint om 12.15 en zal tot rond 14.00 uur duren. Kaarten a 10 euro zijn verkrijgbaar bij Van Atten en bij Van den IJssel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 11 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 14 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 16 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 17 uur geleden

Uit de krant