Afbeelding

Waarom je dit jaar voor LED kerstverlichting moet kiezen

Algemeen

Regio - Elk jaar is het weer een uitdaging om je huis én tuin te versieren met kerstverlichting. Je wilt ongetwijfeld jouw buren en andere inwoners van Lansingerland mee laten genieten van de mooiste creaties. Naast dat je gaat voor een spectaculair resultaat, wil je natuurlijk ook kiezen voor kerstverlichting die kwalitatief goed is. Zo heb je niet alleen deze kerstmis plezier van de lichtjes, maar ook de komende jaren. Eén van de beste keuzes op het gebied van kerstverlichting? Dat is LED kerstverlichting. We vertellen je in dit artikel graag wat LED kerstverlichting precies is en welke voordelen het biedt.

Wat is LED kerstverlichting?
LED kerstverlichting is een zuinige variant van gewone kerstverlichting. Zo wordt er gebruik gemaakt van elektriciteit om licht te produceren. Op deze manier ben je niet alleen milieuvriendelijk bezig, maar ontstaat er ook minder warmte. LED kerstverlichting is hierdoor veiliger dan gewone kerstverlichting. LED kerstverlichting is te koop in allerlei kleuren en soorten. Je hebt hierdoor precies dezelfde keus. Onze conclusie? Met LED kerstverlichting geniet je enkel van voordelen én kun je met een gerust hart je huis versieren.

Wat voor soort LED kerstverlichting kun je kopen?
LED kerstverlichting koop je in allerlei uitvoeringen en kleuren. Of je nu zoekt naar een gezellig twinkle lichtsnoer voor in de kerstboom of een lang, koppelbaar snoer voor rondom het huis: het kan allemaal. LED verlichting stond vroeger bekend als een ongezellige, witte kleur, maar dit is allang verleden tijd. Je koopt de LED kerstverlichting namelijk in precies dezelfde kleuren als gewone kerstverlichting. Denk hierbij aan klassiek wit, ijswit en multicolor. Zo creëer je altijd een sfeervol geheel. Tot slot heb je de keuze uit snoeren in verschillende kleuren zoals zwart en groen.

Welke voordelen zijn er?

Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje.

Energiezuinig

Schrik je na elke kerstmis steevast van je energierekening? Overweeg dan om LED kerstverlichting aan te schaffen, deze verlichting is namelijk energiezuinig. Dit is niet alleen fijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen als je je huis royaal wilt versieren met kerstdecoratie en lampjes.

Minder brandgevaarlijk

Een van de grootste voordelen is dat de lampjes minder warm worden dan bij gewone kerstverlichting. De verlichting is hierdoor minder brandgevaarlijk en dus veiliger. Wel zo fijn als je de lampjes wilt laten branden terwijl je niet thuis bent of simpelweg elk risico wilt uitsluiten. Je moet er toch niet aan denken dat je mooie kerstboom ineens in de brand staat!

Bestand tegen alle weersomstandigheden

LED kerstverlichting is goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Zo beschikken de lampjes over een stevig plastic omhulsel die de lampjes beschermd tegen sneeuw, regen en hagel. Je kunt de LED verlichting dus binnen én buiten gebruiken. Enkel bij zeer extreme weersomstandigheden kan het verstandig zijn om de buitenverlichting tijdelijk op te bergen. 

Multifunctioneel

Doordat LED kerstverlichting verkrijgbaar is in allerlei soorten, maten en kleuren is het een multifunctioneel product. Zo kun je het niet alleen voor je woning gebruiken, maar ook voor zakelijke doeleinden. Daarnaast is de verlichting geschikt voor elke ruimte (binnen- en buitenshuis). Kies bijvoorbeeld voor een variant die je kunt dimmen als je graag een romantische sfeer wilt creëren in de woon- of slaapkamer.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?
Als je LED kerstverlichting gaat kopen is het handig om allereerst te bedenken voor welk project je het wilt gebruiken. Zo is het leuk om de kerstboom te versieren, maar kun je bijvoorbeeld ook de open haard, langs de trap of rond het raam een lichtsnoer hangen. Buiten kun je een lichtsnoer hangen onder de gevel, in de veranda en in een boom of grote plant. Bereken hoelang het snoer zijn moet zijn en bedenk welke kleur snoer het beste staat op deze plek. Bedenk direct welke kleur lichtjes je wilt en of je eventueel dimbare of twinkle lichtjes leuk vindt. Als je goed weet wat je wilt, kun je specifiek en snel gaan zoeken naar geschikte kerstverlichting.

Waar koop je LED kerstverlichting?
LED kerstverlichting kun je kopen bij bijvoorbeeld de webshop van KerstverlichtingBuiten.com. Online biedt als voordeel dat je alle verschillende varianten vanuit je luie stoel kunt bekijken en vergelijken. Zo heb je de keuze uit gewone of compacte verlichting en verschillende kleuren lichtjes. Check of een snoer koppelbaar is als je de verlichting wilt gebruiken voor een groot project. Let bovendien goed op de afmetingen en de kleur van het snoer voordat je je bestelling plaatst. Koop direct enkele accessoires zoals een startkabel, verlengsnoer en haspel om de kerstverlichting op te bergen. Zo kun je meteen aan de slag zodra je je pakket ontvangt. Plaats je bestelling bij voorkeur een paar weken voor de kerstmis. Zo heb je alle tijd om de lichtjes te controleren en de verlichting op te hangen. Je wilt namelijk zo lang mogelijk genieten van je kerstdecoratie. Wij wensen je alvast fijne feestdagen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 1 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon zestig jaar getrouwd Algemeen 4 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 6 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 20 uur geleden

Uit de krant