Met een hoog ingeschoten bal bepaalt Jeremy de Hoog (links) de eindstand op 4-2. (Foto: Ron van Bekkum)
VOETBALWEEKEND

Maximale score voor lokale voetbalclubs met alleen maar zeges

Algemeen

Lansingerland - Het was een prima weekeinde voor de voetbalclubs uit Lansingerland met alleen maar overwinningen. Het is een zeldzaamheid, maar smaakt naar meer. Na drie verliesbeurten op een rij had derde divisionist TOGB een plezierige terugreis na een bezoek aan Gemert, waar met 1-2 positief werd afgesloten.

Enkele dagen eerder zal de stemming in de bus minder zijn geweest na het duel tegen ADO’20, dat met een 2-0 tussenstand binnen 10 minuten op weg leek naar een probleemloze avond, maar Anthony Slierendrecht bracht met twee fraaie treffers voor TOGB de stand weer in evenwicht. Een verkeerde inspeelpass van doelman Moreno Zwarteveld leverde ADO’20 een nieuwe voorsprong op en na rust werd het duel met een individuele actie beslist: 4-2. De uitbeurt bij vv Gemert werd door TOGB met 1-2 gewonnen. Het was voor Gemert, in de hoek waar de klappem vallen, de vijfde nederlaag op op een rij. Na een 0-0 ruststand nam TOGB via Anthony Slierendrecht een 0-1 voorsprong. Gemert trok de stand via Gregory Lammers wreer gelijk, 1-1. Leroy Zwarteveld werd matchwinnaar voor TOGB: 1-2. Het duel in Gemert was er één tussen twee teams die evenveel punten hadden verzameld tot deze speelronde. De winnaar zou zich in de middenmoot nestelen. TOGB-coach Mark Schuur stuurde een gewijzigde basis, ten opzichte van de midweeks verloren wedstrijd bij koploper ADO’20, het veld in. Zo waren er tegen Gemert basisplaatsen voor Merick Heintjes, Twan Verdel en Michel van der Elst. Hierdoor werden Wouter Vermeer en Vincent Verbond veroordeeld tot een plek op de bank. Youri de Winter werd vanwege een geïrriteerde enkel uit voorzorg aan de kant gehouden.

Na de 4-1 overwinning op SVOD’22 staat er voor BVCB zaterdag een topper op het programma. De formatie van trainer Dick Boereboom speelt in en tegen Brielle, de koploper van de eerste klasse C. Na 12 minuten spelen was het al voor de eerste keer raak tegen SVOD’22. Michael de Rooy schoot op gecontroleerde wijze binnen. Verdubbeling van de marge volgt door Joshua Vermeer. In de slotseconde valt tegen de verwachting in 2-1. Na rust levert een treffer in eigen doel 3-1 op en komen de bezoekers daarna weer dichterbij. Jeremy de Hoog geeft in de toegevoegde tijd keeper Ben Sellam het nakijken en bepaalt de eindstand uiteindelijk op 4 - 2.
In de tweede klasse E verraste Berkel met een 5-0 overwinning op eigen veld tegen RKDEO. Bij rust stond de eerste zege voor Berkel met een 3-0 tussenstand al nagenoeg vast. Freek van der Velden (3) en Vincent Hoogervorst (2) namen de treffers voor hun rekening.
In de derde klasse C won Soccer Boys op eigen veld van VVOR. Pas na de 1-0, 2-0 en 3-0 van Jorren Plugge werd de bezoekers een tegentreffer gegund.
Berkel V1 had het lastig tegen middenmotor Reiger Boys. Pas na rust kon het verschil worden gemaakt. UIt een hoekschop van Alyssa Daal prikte Emmelie Dekker raak en noteerde Berkel V1 zo de derde winst op een rij.