Arjan Breukhoven is net terug van een zeer geslaagd concerttournee door drie Amerikaanse staten waarbij hij negen orgelconcerten gaf.
Arjan Breukhoven is net terug van een zeer geslaagd concerttournee door drie Amerikaanse staten waarbij hij negen orgelconcerten gaf.

Last Night of the Proms in Berkelse Dorpskerk

Algemeen

Berkel en Rodenrijs - Een van de meeste bekende en geliefde concerten in Engeland is Last Night of the Proms. Op zaterdag 8 oktober zal de veelzijdige concertorganist Arjan Breukhoven een programma spelen op het orgel van de Berkelse Dorpskerk met muzikale hoogtepunten van dit wereldberoemde evenement. 

De Engelse versie van the Last Night of the Proms is de afsluiting van het concertseizoen promsconcerten in de Royal Albert Hall in Londen. Het publiek zingt mee en doet mee op een zeer bijzondere en aanstekelijke wijze. De Berkelse versie zal ook bestaan uit een paar prachtige klassiekers en het meezingen van bekende liederen, ook bijzonder en aanstekelijk. Tijdens dit concert zullen onder andere de beroemde toegiften te horen zijn waarmee de Engelse versie in Londen altijd eindigt: Elgar’s Pomp and Circumstance, Jerusalem van Hubert Parry, O Danny Boy, maar ook de variaties over Zeemansliedjes van de oprichter van de promsconcerten sir Henry Wood. Het zal een fantastische en zeker ook unieke avond worden in de Berkelse Dorpskerk vanwege het thema. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten à 10 euro zijn zowel aan de kerk verkrijgbaar op de avond van het concert, als in de voorverkoop via de website www.arjanbreukhoven.nl/agenda.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 12 uur geleden
Foto: Martijn Mastenbroek
Veel fietsendiefstallen in Lansingerland: 260 aangiften in 2023 Algemeen 13 uur geleden
Piet blijft uiteraard wel schilderen!
Kunstenaar Piet Kouwenhoven stopt met zijn schilderlessen Algemeen 14 uur geleden
De verduurzaming van het zwembad stuit op een praktische belemmering: het netcongestieprobleem.
Verduurzaming De Windas moeilijker dan gedacht Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer Zakelijk 17 apr, 15:24

Uit de krant