De voorbelasting zal circa negen maanden blijven liggen, zodat de ondergrond kan inklinken.
De voorbelasting zal circa negen maanden blijven liggen, zodat de ondergrond kan inklinken.

Realisatie ontsluitingsweg voor Molenweg van start

Algemeen 270 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Gemeente Lansingerland is begonnen de voorbelasting aan te brengen voor de nog aan te leggen ontsluitingsweg tussen de Molenweg en het bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs.

In augustus 2018 heeft CDA’er Charles van Harn schriftelijke vragen gesteld aan het college over vrachtverkeer op de Zuidersingel. De Zuidersingel is van oudsher een weg in het buitengebied, maar is de afgelopen jaren sterk van karakter veranderd en uitgegroeid tot een zeer levendige weg waar steeds meer de nadruk is komen te liggen op wonen en verblijven. Aan beide zijden staan veel huizen en er wordt nog volop bijgebouwd. Het vrachtverkeer vanuit de bedrijven rijdt echter nog steeds over deze weg richting de provinciale weg. Deze twee functies zijn niet meer met elkaar te verenigen. Het college heeft als antwoord op de schriftelijke vragen van de CDA-fractie in 2018 toegezegd een verkenning uit te voeren voor een nieuwe verbinding tussen de Molenweg en het bedrijven terrein Oudeland. Dit heeft in 2019 geleid tot een besluit van de raad om geld vrij te maken voor deze nieuwe verbindingsweg.

Het college van burgemeester en wethouders verwacht volgens haar planning dat de nieuwe verbindingsweg in het voorjaar van 2022 gereed zal zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant