De deelnemers aan de eerste editie van de DEB Challenge, in 2019. (Foto: Jaap Koole)
De deelnemers aan de eerste editie van de DEB Challenge, in 2019. (Foto: Jaap Koole)

Theater ‘t Web start online versie talentenjacht DEB Challenge

Algemeen

Bleiswijk - De DEB Challenge, De Bleiswijkse talentenjacht van Theater ‘t Web, is dit jaar online. Van de deelnemers worden korte filmpjes opgenomen: die worden op zaterdagavond 26 juni uitgezonden. Een jury bepaalt vervolgens de nummers 1, 2 en 3. Daarnaast is er een publieksprijs. Aanmelden is vanaf heden mogelijk voor iedereen van 8 tot 80, en kan tot 23 april.        

Met de DEB Challenge eert Theater ‘t Web een overleden medewerkster van de vrijwilligersorganisatie. In overleg met haar en haar familie is besloten een jaarlijkse talentenjacht te organiseren. Motto van de DEB Challenge: sterren laten stralen. In 2019 was de eerste editie van de talentenjacht, in 2020 gooide corona roet in het eten. De DEB Challenge is geschikt voor Bleiswijkse solo-artiesten en duo’s, mits uit dezelfde familie, die een podiumkunst beheersen. Iedereen kan dus meedoen: zangers, dichters, rappers, dansers, acrobaten, grappenmakers, enzovoorts. Voorwaarde is dat de act maximaal vijf minuten duurt, past op een podium van zeven bij vier meter en technisch past in Theater ‘t Web. Uit de aanmeldingen maakt de jury een selectie. Deze deelnemers worden uitgenodigd om op zondag 16 mei naar Theater ’t Web te komen. Dit gaat volgens een tijdschema. Daar krijgen ze maximaal een halfuur om hun act op te voeren op het podium van ’t Web. Daarvan wordt een professionele film gemaakt.        

Uitzending op 26 juni        
De films van de deelnemers aan de DEB Challenge worden vertoond op zaterdagavond 26 juni. Een jury bepaalt de nummers 1, 2 en 3. Deze deelnemers krijgen een geldprijs. Daarnaast looft de jury een aanmoedigingsprijs uit. Een publieksjury stemt online voor de publieksprijs: een wisselbeker. Aanmelden kan tot 23 april via theatertweb.nl/deb-challenge.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 17 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 20 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 21 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 23 uur geleden

Uit de krant