Afbeelding

Horti Science Park verder in ontwikkeling

Algemeen 1 keer gelezen

Bleiswijk - Het Horti Science Park gevestigd in Lansingerland, met Delphy en Wageningen UR als gezichtsbepalende organisaties, heeft zich de afgelopen jaren al op de kaart gezet. Toch is er nog veel meer potentie dat vraagt om een doorontwikkeling. Twynstra Gudde is gevraagd om voor de zomer van 2021 een businessplan op te leveren. 

Doel van het onderzoek is om het unieke en onderscheidende karakter van het Horti Science Park te onderzoeken en te versterken. De metropoolregio (MRDH), Innovation Quarter, WUR en de gemeente Lansingerland financieren de verkenning. Lansingerland voedt en kleurt de wereld en daar zijn we trots op! Het glastuinbouwcluster draagt substantieel bij aan het oplossen van het wereldvoedselvraagstuk; meer groenten, fruit en planten met behulp van minder grondstoffen en water. In Lansingerland hebben zich koplopers in de glastuinbouw en de WUR gevestigd met een voorbeeldfunctie voor de wereld. Maar bovenal vervult Lansingerland een unieke rol in de Greenport West-Holland, het uitgestrekte tuinbouwgebied van Westland tot Waddinxveen. Het Greenportcluster in de provincie Zuid-Holland is namelijk het meest innovatieve glastuinbouwcluster ter wereld voor kennis en innovatie en gericht op de ontwikkeling van voeding en gezondheid. Doel van de doorontwikkeling is om het Horti Science Park te laten excelleren als internationale hotspot voor fundamentele en toegepaste innovatie in de Greenport. Door gezamenlijk met innovatieve partners uit de glastuinbouw te investeren in deze doorontwikkeling ontstaat een nog krachtiger ecosysteem. Ondernemers, onderwijsinstellingen, onderzoekers en overheden vormen dit effectieve ecosysteem waarin mensen doelgericht samenwerken aan versterking van de economie en aan maatschappelijke opgaven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 45 minuten geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 4 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon zestig jaar getrouwd Algemeen 7 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 9 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 10 uur geleden

Uit de krant