Ook aan de Gemeentewerf werd een deelscooter in de fik gezet. (Foto: Spa Media)
Ook aan de Gemeentewerf werd een deelscooter in de fik gezet. (Foto: Spa Media)

Jaarwisseling relatief rustig verlopen

Algemeen 173 keer gelezen

Lansingerland - Geen vuurwerk, maar wél oliebollen en champagne. Geen handen schudden, maar er werd meer gewhatsappt en gevideobelt dan ooit. Desalniettemin was het een surrealistische jaarwisseling dit jaar.

In Lansingerland hielden inwoners zich over het algemeen goed aan de regels. Zeker na de uitbraak van de Britse coronavariant in Lansingerland, is men behoorlijk op zijn hoede. Toch was het sfeervol in de woonkamers, appartementen en verzorgingscentra. Er werd met óf zonder Youp van ‘t Hek maar het beste van gemaakt. Dorpsgenoten sloten met schalen vol oliebollen een zeer bewogen jaar af.

Rotte appels
Natuurlijk zijn er altijd een paar rotte appels, zo legde 112-fotograaf Olav Spa vast. Hij reed naar een aantal branden in Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. In de Notaris Kruytstraat in Bergschenhoek vloog een deelscooter in brand. Aan de Castor in Berkel werd zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen en aan de Krugerlaan in Berkel vloog een afvalbak in brand. Aan de Forsythiadreef in Bleiwijk gingen maar liefst drie deelscooters in vlammen op.

Treurig nieuws voor de bezitter van een auto aan de Wilhelminastraat in Berkel: zijn auto vloog in brand en raakte zwaar beschadigd. Ook aan de Pastoor Verburghweg vlogen twee auto’s in brand. In het holst van de nacht vloog er wederom een deelscooter in brand aan de Gemeentewerf en aan de Huijgenslaan werd een auto compleet vernield. Aan de Theo Thijssensingel in eveneens Berkel nam een nog onbekende pyromaan een levensgevaarlijk risico. De dader stak een container achter woonhuis in brand. De bewoner zag metershoge vlammen en kon gelukkig snel alarm slaan. De politie laat het er niet bij zitten. De vernielingen en branden worden onderzocht. De hulp van het publiek is van harte welkom en kan desgewenst anoniem!

Heeft u informatie over deze brandstichter(s) of misschien zelfs camerabeelden van de dader(s)? Neem dan contact op met de politie van Lansingerland. Dat kan via 0900-8844, loop even langs het bureau, contact de wijkagent of bel anoniem uw informatie door naar 0800-7000. Inmiddels zijn de vuren gedoofd, maar laait de discussie over vooral de verkoop van vuurwerk weer op. Want: schone straten, geen gewonden en geen grote incidenten heeft ook wel wat. Is Lansingerland klaar voor een totaal vuurwerkverbod of knallen we volgend jaar weer ouderwets naar 2022? Discussieer mee via deze link!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant