Foto: Facebook/Studio de Bakkerij
Foto: Facebook/Studio de Bakkerij

Straatexpo over de Bergweg in Rotterdam Noord

Algemeen 85 keer gelezen

Regio - Zin in een leuk, coronaproof uitje in de buurt in januari? Ga dan naar de Straatexpo Smaakmakers in Rotterdam Noord, een geschiedenis over de Bergweg.

Op tien plekken op de Bergweg kun je tot en met 24 januari stukken geschiedenis herbeleven met deze straatexpo. Loop of fiets langs de levensgrote foto’s, scan de QR code op je telefoon en verdwijn vervolgens in bijzondere verhalen. Een jaar lang zijn er verhalen opgehaald bij bewoners, ondernemers en ex-bewoners van de Bergweg ter inspiratie voor dit project. Zij vertelden over geheimen, heldendaden, groot verdriet, kleine wonderen en sterke verhalen. De Bergweg is een straat van uitersten geweest en overal zitten en zaten smaakmakers. Bewoners, winkels, ziekenhuizen, artiesten, kroegen. Er viel altijd iets te beleven, geen dag was saai! Maak kennis met de mensen, de gebouwen en de ondernemers die de Bergweg smaak hebben gegeven.

Digitale Wandeling 
Zondag 10, 17 en 24 januari zijn er om 14.30 uur digitale wandelingen met de bewoners en participanten die ‘Smaakmakers’ mogelijk hebben gemaakt. Deze wandelingen zijn live te volgen via ZOOM. Meer info en kaarten voor de digitale wandelingen vind je op www.studiodebakkerij.nl/smaakmakers. Een kaartje kost 3,50 euro.


Het betreft een verzekeringskwestie. Een reconstructie van een verkeersongeval op de kruising Bergweg/Zwartjanstraat in 1933. (Foto: PR/Studio de Bakkerij)

Studio de Bakkerij
Straatexpo Smaakmakers is een initiatief van Studio de Bakkerij, een wijktheater in een oude chocoladefabriek. 2020 was een bijzonder jaar voor Studio de Bakkerij. Honderd jaar geleden werd het pand aan de Bergweg 283 opgeleverd zoals het nu nog steeds is. Chocoladefabriek Beukers & Rijneke was hier gehuisvest. Wat heeft dat pand niet allemaal gezien in de afgelopen honderd jaar? Hoe is de Bergweg veranderd? Welke mensen zijn er voorbij getrokken? De viering van het honderdjarig bestaan van het pand wordt afgesloten met de Straatexpo Smaakmakers, een geschiedenis over de Bergweg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant