Frank Buijs (links) in gesprek met Wopke Hoekstra.
Frank Buijs (links) in gesprek met Wopke Hoekstra.

Frank Buijs uit Lansingerland LHBTI-lijstduwer voor CDA

Algemeen 2 keer gelezen

Lansingerland - Op de afgelopen provinciale ALV in Zuid-Holland is de regionale staartlijst van het CDA vastgesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen. De 47-jarige Frank Buijs uit Lansingerland mag plaatsnemen op positie 59 van de staartlijst. 

Frank Buijs is niet de enige LHBTI-lijstduwer. Maar liefst elf LHBTI-lijstduwers door het hele land zijn toegevoegd aan de kandidatenlijst voor het CDA. Dit riante aantal laat zien dat de LHBTI-gemeenschap bij het CDA gehoord wordt. Frank Buijs is ambassadeur voor het CDA als voorzitter van het CDA Pride netwerk, het landelijk netwerk voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI) binnen het CDA. Bovendien is hij duo-raadslid voor de gemeente Lansingerland en actief binnen de gemeente als het gaat om jeugdzorg, sport, cultuur en maatschappelijke organisaties. In de regionale campagne wil hij vooral de mensen van goede wil een stem geven. “Samen met de andere kandidaten op de toplijst laten we aan Nederland zien dat mensen die positief bijdragen bij het CDA meetellen, meepraten en meedoen!”, aldus Frank Buijs. Lijsttrekker Wopke Hoekstra: “Iedereen in Nederland moet zichzelf kunnen zijn. Toch zien we nog te vaak dat mensen niet veilig over straat kunnen. Simpelweg om wie ze zijn. Ik vind dat onacceptabel en ik zal dat ook niet accepteren. Het CDA is een partij die er voor iedereen is. Niet je afkomst, geslacht of seksuele oriëntatie doet er toe, maar de bijdrage die je levert aan de samenleving.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 2 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon zestig jaar getrouwd Algemeen 5 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 6 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 21 uur geleden

Uit de krant