Foto: Spa Media
Foto: Spa Media

Politie heeft handen vol aan jongeren Oranjebuurt

Algemeen

Berkel en Rodenrijs – De politie was gisteravond in groten getale aanwezig in de Oranjebuurt in Berkel en Rodenrijs. Naar aanleiding van een vechtpartij -vanwege het gooien van sneeuwballen richting de huizen in de Wilhelminastraat- eerder op de dag, besloot de politie om de wijk ‘s avonds strategisch ‘af te sluiten’.   

Ter hoogte van de DS. van Koetsveldstraat, de Prins Bernhardlaan en de Wilhelminastraat stond de politie zichtbaar op straat om mensen te controleren die de wijk in en- uit wilden. Ook meerdere eenheden van de Mobiele Eenheid (ME) waren aanwezig in de wijk. Aanvankelijk leeg het rustig te blijven en wilde de politie afschalen, maar rond 20.30 uur kreeg de politie een melding dat de groep jongeren teruggekeerd zou zijn. 

Staandehoudingen en bekeuringen
De politie heeft de jongeren voornamelijk te voet gevolgd, omdat ze zich hadden opgesplitst en door steegjes renden. Doordat de politie met meerdere eenheden aanwezig was, konden agenten zich óók opsplitsen. Meerdere personen zijn daarbij staande gehouden. Zij kregen een waarschuwing, dan wel een gebiedsverbod. Na 21.00 uur werden naar aanleiding van de avondklok meerdere bekeuringen uitgeschreven. Het is niet bekend of er ook daadwerkelijk personen zijn aangehouden.

Opstootjes
De groep jongeren waar de politie gisteren voor uitrukten, veroorzaakt al geruime tijd opstootjes en kleine relletjes in de wijk. Meerdere vernielingen en ordeverstoringen staan op naam van dezelfde groep. De politie is bekend met de groep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant