Marcel Schippers aan de achterzijde van de fraaie nieuwe woning die hij en zijn gezin vorig jaar hebben betrokken.
Marcel Schippers aan de achterzijde van de fraaie nieuwe woning die hij en zijn gezin vorig jaar hebben betrokken.

Familie Schippers verkast van Berkel naar Bergschenhoek

Algemeen 1 keer gelezen

Bergschenhoek - Marcel Schippers is met zijn partner Marieke Veneman en hun twee zoons, Niels van dertien en Daan van elf, in de zomer van 2020 verhuisd van het Romenpad in Berkel Meerpolder naar Parkzoom 3B in Bergschenhoek. Daar werden ze ingeloot voor een prachtige vrijstaande woning die ook in coronatijd goed van pas kwam, omdat ze op een bepaald moment alle vier thuis werkten of thuis onderwijs volgden.

Deze zaterdag is Marcel in de achtertuin bezig. Als uitbreiding van die tuin hebben hij en een aantal buren gezamenlijk allemaal een mooie vlonder laten plaatsen boven het water dat direct grenst aan hun tuin. Vanaf de vlonders konden ze onlangs rechtstreeks het ijs op. “Dat was een prachtige ervaring. Aan het Romenpad woonden we ook bij veel water, maar daar zat er nog een fietspad tussen. Hier grenst een grote waterplas direct aan onze achtertuin en dat is best heel grappig.”
Marcel en zijn gezin hebben al flink wat verschillende weeromstandigheden meegemaakt. Toen ze er net woonden, was het ineens veertig graden en konden ze meteen ‘de isolatiewaarde’ van de woning ervaren. Alle ramen gingen dag en nacht wijd open!

Storm
En heel onlangs hebben ze ervaren dat het rond hun nieuwe huis enorm kan stormen. “Ik keek ’s morgens naar buiten en zag na twee keer kijken enige tuinmeubelen in het water drijven. Waar we een paar weken eerder nog lekker hadden geschaatst, kon ik nu dus in mijn zwembroek het water in om de spullen op het droge te krijgen.”

Maar, verder gaat het heel goed met de familie Schippers. Ze vermaken zich alle vier prima in hun ruime nieuwe woning waar voor iedereen kamers genoeg zijn, zodat de gebroeders Niels en Daan niet meer op één kamer hoeven te vertoeven. Ook al vinden ze dat nog steeds heel gezellig!
Marcel en Marieke zochten een wat grotere woning maar dan wel graag niet te ver van waar ze vandaan kwamen. Jongste zoon Daan kon gewoon op de Johan Frisoschool blijven. Niels zit intussen op het voortgezet onderwijs en wel op het Stanislascollege in Pijnacker. Daar heeft Marcel tot in 2017 zo’n acht jaar bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp gewerkt als hoofd financiën.
In de zomer van 2017 is hij teruggekeerd in Spijkenisse waar hij al eerder werkte. Om precies te zijn is hij nu in dienst van de gemeente Nissewaard.

Voor het werk in het westen kwamen Marcel en Marieke in 1998 vanuit het oosten naar het westen van het land. Van oorsprong komt Marcel uit het Drentse Schoonoord en Marieke uit Enschede.
Zij is docent Engels en wiskunde en geeft les op het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam. Ze woonden eerst in Rotterdam en vanaf 2004 in Berkel en Rodenrijs.

Ligweide oude Windas
Een grappig verhaal over hun nieuwe woonplek in Bergschenhoek is, dat het feitelijk zo ongeveer de ligweide is van het oude zwembad van De Windas. Marcel laat een foto zien waarop het vroegere zwembad te zien is, inclusief de al langer bestaande woonwijk aan de overkant van het water.
Al met al is de familie Schippers heel content met de nieuwe woning en de woonomgeving! Laat het voorjaar en de zomer maar komen! Niet alleen op of in het water maar ook aan het water gaan ze zich wel vermaken…

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant