De knusse slaapkamer van de Sint in Muller & Co.
De knusse slaapkamer van de Sint in Muller & Co.

Sinterklaas slaapt in hartje Berkel en Rodenrijs

Algemeen 126 keer gelezen

Lansingerland - Sinterklaas is zaterdag weer in Nederland aangekomen. Hij woont en werkt vanuit huis in zijn enorme werkpaleis elders in het land, maar slapen en van zijn welverdiende rust genieten doet hij bij Muller & Co in Berkel en Rodenrijs.

Sebastiaan ter Maaten van Muller & Co is blij verrast dat hij de Sint een slaapplekje mag aanbieden. “We kregen een telefoontje van Sinterklaas met de vraag of er een slaapplekje bij Muller & Co gerealiseerd kon worden. Het loopt dit jaar allemaal toch wat anders. Zo kan hij na een intensief rondje Lansingerland lekker even wegdommelen aan de Kerksingel”, vertelt Sebastiaan. De gordijnen zijn sinds zaterdag soms wat opzij geschoven en wie weet valt er al wat te zien! De medewerkers van Muller & Co vinden het erg vervelend dat ze dit jaar niets kunnen organiseren. Na een korte brainstormsessie kwamen ze op het idee om sinterklaaspakketten aan te bieden. “Zo kunnen mensen toch een gezellige pakjesavond vieren op 4 of 5 december”, zegt Sebastiaan. Muller & Co heeft vier boxen vol lekkers voor jong en oud: een ontbijtbox, een brunchbox, een borrelbox en een dinerbox. De pakketten zijn inclusief een exclusief Skypegesprek met Sinterklaas. “Zo hebben de kinderen toch nog een beetje qualitytime op afstand met de Sint. Helemaal veilig voor iedereen. Want we willen natuurlijk niet dat die oude baas ziek wordt! Wees er wel op tijd bij, want de tijd van de Sint is beperkt.” Met de feestdagen in zicht wil het Berkelse horecabedrijf een klein beetje licht brengen, aldus Sebastiaan: “Het is voor iedereen een vervelende periode, maar we willen de mensen toch een fijne tijd bezorgen. Ook nu de deuren gesloten zijn, willen we mensen verrassen met iets leuks.”

Dat het lastige tijden zijn, zeker voor horecagelegenheden, staat buiten kijf. Sebastiaan vertelt dat ze bij Muller & Co flink balen van de huidige regels: “Het is vooral jammer dat we niet kunnen doen waar we zo veel van houden: mensen een gezellige tijd bezorgen met een lekkere maaltijd of een goede borrel. We werken allemaal van jongs af aan met veel plezier in de horeca. Dat dat even niet kan is lastig.” Tot ze weer open mogen biedt Muller & Co regelmatig specials aan die ‘goed’ bezorgd kunnen worden. “Onze menukaart leent zich niet voor een volledige take away. Daar hebben we dus niet voor gekozen. We willen onze kwaliteit te allen tijde waarborgen”, zegt Sebastiaan. De specials kun je vinden op de social mediakanalen en de website van Muller & Co en zijn daar ook te bestellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant